17 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.2616
EURO35.0708
ALTIN2468.3

Koca, “Randevu Alıp Gelmeyenlerin Sayısı 23 Milyon”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Koca, “Randevu Alıp Gelmeyenlerin Sayısı 23 Milyon”
Abone ol
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’de esnaf ziyaretinde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’de esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek bölgede yapılması planlanan eğitim ve araştırma hastanesinin alanını inceleyen Bakan Koca, yaptığı basın açıklamasında MHRS sorunlarına ve sağlık hizmeti kapasitesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) kullanımıyla ilgili yaşanan sorunlara değinerek, "Türkiye genelinde MHRS'den randevu alıp gelmeyenlerin sayısı 23 milyon" ifadelerini kullandı.

Randevusuz gelen hastaların acil durumlar dışında hastaneye başvurduklarında bakıldığını belirten Koca, bu durumun hasta haklarını gasp ettiğine vurgu yaptı.

MHRS sorunlarının devam ettiğini söyleyen Bakan Koca, Türkiye genelinde 23 milyon kişinin MHRS'den randevu alıp gelmediğini ifade etti.

Düzce'de ise bu sayının 100 bin kişi olduğunu belirtti ve bu durumun başka hastaların sağlık hizmetini almasının önüne geçtiğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı, uzman hekim sayısındaki artışa da değinerek, önümüzdeki 4 yıl içinde 56 bin uzman hekime yeni uzman hekimlerin katılacağını açıkladı.

Bu sayede uzman hekim sayısının iki katına çıkacağını belirten Koca, yaşanan sorunların farkında olduklarını ve üzerinde gayretle çalıştıklarını ifade etti.

Düzce'de yatak kapasitesinin artırılacağı müjdesini veren Bakan Koca, Düzce'nin nüfusunun artış gösterdiğini ve geciken eğitim araştırma hastanesinin söz konusu olduğunu belirtti.

Var olan hastanenin yakınındaki arazinin devir işlemlerinin devam ettiğini açıklayan Koca, yeni bir şehir hastanesi konseptinde 650 yataklı bir hastane yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Ayrıca Muncurlu'da ek hizmet binasına 150 yataklı BAHAR projesini hayata geçireceklerini belirtti. BAHAR'ın açılımı Bağımlı hastalar için rehabilitasyon merkezi olarak açıklandı.

Bakan Koca, toplamda bin yataklı şehir hastanesi konseptinde bir eğitim araştırma hastanesinin Muncurlu'da ilave 150 yataklı BAHAR projesi ile hizmet vereceğini vurgulayarak,

sağlık hizmetlerinin artırılması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yozgat jandarması tefecilik ağını çökertti: 10 gözaltıÖnceki Haber

Yozgat jandarması tefecilik ağını çökert...

Şadi Özdemir sivil toplum kuruluşlarıyla buluştuSonraki Haber

Şadi Özdemir sivil toplum kuruluşlarıyla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar