19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Kırıkkalede 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı oluşturuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırıkkalede 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı oluşturuldu
Abone ol
Kırıkkale'de, Cumhuriyetin 100. Yılında "geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" Sloganı Ile Fidanlar Toprakla Buluşturuldu.

Kırıkkale’de, Cumhuriyetin 100. yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganı ile fidanlar toprakla buluşturuldu.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Kırıkkale Valiliği koordinesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. Kırık köy mevkiinde bulunan ağaçlandırma sahasında düzenlenen etkinlikte, "100. Yıl Cumhuriyet Ormanı" oluşturuldu. Cumhuriyetin 100. yılında "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganı ile fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinlik sonunda da katılımcılara fidan hediye edildi.

Vali Mehmet Makas, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma gününde kurulan ormanların "100. Yıl Cumhuriyet Ormanı" ismini alacağını söyledi.

Bir taratan Cumhuriyetin 100. yılını kutladıklarını ifade eden Vali Makas, "Bu sene çok daha özel bir milli ağaçlandırma günü kutluyoruz. Çünkü kuracağımız ormanların her biri ’100. Yıl Cumhuriyet Ormanları’ ismini alacak. Efendimiz (s.a.v.), ’kıyamet dahi kopsa elinizde bir fidan varsa toprakla buluşturun’ buyuruyor. Bu da bir manevi görevdir. Bugün fidan dikerek adeta bir ibadet görevini de yapıyor" dedi.

Orman İşletme Müdürü Atilla Yılmaz ise, "Bugün ülkemizde Cumhuriyetimizin 100. yılı coşkusuyla 2023 farklı sahada fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirilecek ve 81 ilimizde ’Cumhuriyet Ormanları’ kurulacaktır. Şuanda bulunduğumuz yerde yaptığımız etkinlikte bunun parçasıdır" ifadesini kullandı.

Fidan dikim etkinliğine AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan: “Türkiye öncülüğünde, İslam alemi tarafından yeni siyasi ve askeri birlikler kurulmalı”Önceki Haber

Fatih Erbakan: “Türkiye öncülüğünde, İsl...

A Milli Kadın Basketbol Takımının rakibi İzlandaSonraki Haber

A Milli Kadın Basketbol Takımının rakibi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar