160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kendi üşer diyerek 9 yıldır taşıdığı yumurta büyüklüğündeki taştan ameliyatla kurtuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kendi üşer diyerek 9 yıldır taşıdığı yumurta büyüklüğündeki taştan ameliyatla kurtuldu
Abone ol
Kastamonu’nun şenpazar Ilçesinde Dokuz Yıldır Mesanesinde Yumurta Büyüklüğünde Taş Ile Yaşayan Yaşlı Adam, Ağrılardan Duramayacak Hale Gelince Yapılan Ameliyatta Taştan Kurtuldu.

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde dokuz yıldır mesanesindeki yumurta büyüklüğünde taş ile yaşayan yaşlı adam, yaşadığı ağrılardan ameliyatla kurtuldu.

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde yaşayan Hasan Bi, 9 yıldır mesanesindeki taş sebebiyle yaşadığı ağrılara dayanamaz hale geldi. Taşın kendi düşeceğini düşünen Hasan Bi, 9 yıldır çeşitli tedaviler ve yöntemler denedi. Son yıllarda ağrılarının artması üzerine Özel Kastamonu Anadolu Hastanesine müracaat eden Hasan Bi, mesanesindeki taşın yumurta büyüklüğünde olduğunu öğrendi. Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan tarafından gerçekleştirilen ameliyatta mesanesinden yumurta büyüklüğünde taş çıkartılan Bi, sağlığına kavuştu.

“Hem prostatı hem de mesanedeki taşı aynı ameliyatta aldık”

Hasan Bi’nin bir yıl önce hastaneye geldiğini Doç. Dr. Sadi Turkan, “Daha önce kendisine ilaç tedavisi uyguladık. Fakat ilaç tedavisinden yeterli faydayı görmedi. Dolayısıyla biz, prostatından önce biyopsi yaptık, temiz gelmesi üzerine hastamıza açık prostat ameliyatı yaptık. Mesanesinde taş da vardı. Taşı da aynı ameliyat seansında çıkartmış olduk. Ameliyatımız güzel geçti, hastanemizde hastamızın tedavisi tamamlandı ve kendisini taburcu ediyoruz” dedi.

Taşın büyüklüğünün 5 santimetre çapında olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, “Bu hastamız için çıkarttığımız taş, küçük olmayan bir taş yani büyük bir taştı. Zaten endoskopik olarak bu taşları kırmakta çok uzun zaman alıyor. Bizlerde hem prostatı hem de mesanedeki taşı açık ameliyatta aynı seansta almış olduk” diye konuştu.

“9-10 yıldır bu taşı taşıyorum, düşer diye bekledim ama düşmedi”

Hasan Bi, “İdrar yollarım tıkalıydı, bu yüzden idrarımı yapamıyordum. O yüzden doktora geldim. Bana hap verdi, ’belki hap ile önleyebiliriz, idrar yolların apse kapmış’ dedi. Hap ile geçmedi. Biz yine tekrar hastaneye geldik. Çocuklarım, beni alıp hastaneye götürdü. Şimdi iyiyim fakat az da olsa ağrım var, o kadar da olacak. Bu taşı ben yaklaşık 9-10 yıldır taşıyorum. Benim ağrılarım vardı. Şimdiye kadar hep geçer diye umursamadım, düşer dedik ama düşmedi. Düşmenin de çaresi yokmuş. Bir hayli büyük bir taş, yumurta büyüklüğünde bir taş” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kırklarelinde bin 301 kaçak göçmen yakalandıÖnceki Haber

Kırklarelinde bin 301 kaçak göçmen yakal...

Kayserispor - Gaziantep FK maç biletleri satışa çıktıSonraki Haber

Kayserispor - Gaziantep FK maç biletleri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar