29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3825
EURO34.726
ALTIN2430.8

Kasım Ara Tatili İçin En Güzel Yurt İçi Seyahat Rotaları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kasım Ara Tatili İçin En Güzel Yurt İçi Seyahat Rotaları
Abone ol
Ara tatilin başlamasıyla birlikte 9 günlük tatili çocuklarıyla birlikte değerlendirmek isteyen aileler için birbirinden keyifli rotalar hazırladık.

Ara tatilin başlamasıyla birlikte 9 günlük tatili çocuklarıyla birlikte değerlendirmek isteyen aileler için birbirinden keyifli rotalar hazırladık. Doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve çocuklara özel etkinlikleriyle ön plana çıkan tatil destinasyonlarını birlikte keşfedelim. 

Kapadokya 

Türkiye’nin en güzel turizm bölgelerinden biri olan Kapadokya aileler için harika bir seyahat destinasyonudur. Peri bacaları, yer altı şehirleri ve gökyüzüne uzanan renkli sıcak hava balonlarıyla masalsı bir atmosferi bulunan Kapadokya, çocuklar için oldukça eğlenceli bir doğa keşfi sunar. Birlikte el sanatları atölyelerine katılabilir, atlı turlara katılabilir, açık hava müzelerini ve yer altı şehirlerini ziyaret edebilirsiniz.

Bu eşsiz bölgeyi keşfetmeyi planlıyorsanız Kapadokya otelleri için kolayca arama yapabilirsiniz. 

Eskişehir

Kasım ara tatili için tatili için en keyifli rotalardan biri de Eskişehir’dir. Bilim Sanat ve Kültür Parkı’nda yer alan su sporları yapılan bir gölet, bire bir ölçülerde bir müze gemi, Türkiye’de bir ilk olan Masal Dünyası ve oyun alanları, Bilim Deney Merkezi ve Japon Bahçesi ve Sualtı Dünyası yer alıyor. Parkta ayrıca restoranlar, amfi tiyatro ve konser alanları da mevcut. Eskişehir’e gelmişken Kent Park, Odunpazarı Evleri, Balmumu Heykel Müzesi, Eti Arkeoloji Müzesi’ni de gezi planınıza almayı unutmayın.

Antalya

Diğer bölgelere göre kasım ayında daha ılıman bir iklime sahip olan Antalya, kış mevsimi öncesi deniz tatili yapmak isteyen aileler için oldukça iyi bir seçim. Su sıcaklığının yüksek olduğu bu dönemde denize girebilir, su sporları yapabilir, Antalya’nın doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Antalya’ya gelmişken Antalya Oyuncak Müzesi, Deniz Biyolojisi Müzesi, Antalya Arkeoloji Müzesi’ni de görmenizi tavsiye ederiz. 

İzmir

Yılın her dönemi ayrı güzel olan İzmir, hem çocuklar hem de ebeveynleri için keyifli bir tatil imkanı sunar. Kasım ayında, İzmir’in Urla, Seferihisar, Çeşme gibi sahil beldelerini gezebilir; Efes Antik Kenti başta olmak üzere İzmir ve çevresindeki antik kentleri görebilirsiniz. İzmir Arkeoloji Müzesi, Ege Üniversitesi Botanik Bahçesi ve Müzesi, İzmir Bilim ve Teknoloji Müzesi, çocuklarla mutlaka gidilmesi gereken yerlerden. 

İzmir otelleri seçeneklerini karşılaştırarak size en uygun oteli kolayca bulabilir, hemen rezervasyon oluşturabilirsiniz. 

İstanbul 

İstanbul dışında yaşıyorsanız ara tatilde İstanbul’un keyfini çıkarabilirsiniz. Dünyanın en güzel metropollerinden biri olan İstanbul’da çocuklarla birlikte vakit geçirmek için çok sayıda seçenek mevcut. Miniatürk, İstanbul Oyuncak Müzesi, Vialand Tema Parkı, Masal Müzesi, Pera Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Deniz Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Balmumu Müzesi, Müze Gazhane, İstanbul Akvaryum, Vialand Tema Park ve Kidzania, çocukların oldukça ilgisini çekecek yerlerden. İstanbul’a hazır gelmişken Boğaz’da keyifli bir vapur gezisi yapmayı ve sokak lezzetlerini tatmayı unutmayın. 

Ankara 

Ankara tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan şehirlerimiz arasında yer alıyor. Çocuklarınızla birlikte Anıtkabir’i ziyaret edebilir, Ankara Oyuncak Müzesi’nde nostaljik bir yolculuğa çıkabilir, Atatürk Orman Çiftliği ve Gençlik Parkı’nda yürüyüş yapabilirsiniz. Ayrıca Rahmi M. Koç Müzesi’nde interaktif sergileri gezebilir; tren, uçak ve gemileri yakından keşfedebilirsiniz. Yıl boyu birçok kültürel aktiviteye ev sahipliği yapan Ankara’da konser ve tiyatro gibi etkinliklere de katılabilirsiniz. 

Uçak bileti, otobüs bileti, otel seçeneklerini turna.com'da karşılaştırarak seyahatiniz için ihtiyacınız olan her şeyi kolayca planlayabilirsiniz. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazetecilerden Kızılaya kan bağışıÖnceki Haber

Gazetecilerden Kızılaya kan bağışı

Mobil uygulama üzerinden 129 bin TL çalan şüpheli tutuklandıSonraki Haber

Mobil uygulama üzerinden 129 bin TL çala...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar