17 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.2721
EURO35.1315
ALTIN2465.8

Karamahmutoğlu: “MHP, Cumhuriyete Zarar Verecek Değişikliğin Yanında Olmaz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karamahmutoğlu: “MHP, Cumhuriyete Zarar Verecek Değişikliğin Yanında Olmaz”
Abone ol
Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partisinin Türkiye'nin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Sözcüsü Azmi Karamahmutoğlu, partisinin Türkiye'nin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karamahmutoğlu, Türk siyasetindeki son gelişmeleri ve partisinin değerlendirmesini paylaştı.

Karamahmutoğlu, İyi Parti'nin yaşadığı genel başkanlık değişimi ve demokratik kongre sürecini olumlu bulduklarını belirtti. İyi Parti'nin yeni genel başkanı Musavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek, Türk milliyetçiliği çerçevesinde birliğin önemine vurgu yaptı.

Türk siyasetinde yaşanan dalgalanmalara da değinen Karamahmutoğlu, önceden öngördüğü gibi yeni dönemde dalgalanmaların arttığını belirtti.

Zafer Partisi'nin Türk siyasetindeki rolüne de değinen Karamahmutoğlu, partilerinin Meclis'te temsil edilmemesine rağmen, diğer siyasi partilerin toplamından daha fazla oy aldığına dikkat çekti. Bu durumun Türk siyasetindeki dengesizliği gösterdiğini ifade etti.

Karamahmutoğlu şöyle konuştu; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli, TBMM’yi işlevsiz kılmıştır. Parlamenter demokrasiyi etkisiz kılmıştır.

Parlamenter demokrasiye tehdit olan bu model özellikle Anayasanın 6. maddesiyle çatışarak, çelişerek bir tek adam yönetimi yürütüyor.

İmtiyazlı bir zümre oluşturuyor. Oligarşik bir yönetime doğru evrilme tehlikesi içeriyor. Uluslararası politikada Türkiye’mizi Orta Doğu’nun emirlik devletlerinin ligine doğru geriletiyor. O lige doğru düşürüyor.

AKP Hükümeti, önümüze içeriğini bugüne kadar açıklamaktan kaçındığı Anayasa değişikliği ile gelmeye çalışıyor.

Mayıs’ın ikinci haftasını beklemeden Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un partileri ziyareti ile birlikte hazırlamış oldukları Anayasaya değişikliğini partilere sunacağını görüyoruz. Aynı şekilde Anayasa taslağı, değişikliği bilindiği gibi MHP’nin de hazırlamışlığı vardır. Özellikle AKP’nin getireceği değişikliğe ilişkin Türk kamuoyunun, aydınların, siyasilerin kaygıları vardır.

Karşımızdaki siyasal zihniyetin temelleri bilindiği için oradan hareketle Anayasanın nerelerine dokunduğunu biliyoruz.

1982 Anayasasında bugüne değin yapılmış olan değişikliklerin çoğu AKP iktidarında yapılmıştır.

Değişmemiş olan bölümler ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Milletinin üzerinde hayati önem verdiği hususlardır.

İlk 3 madde ve beraberinde 66. madde ile birlikte saray ve çevresine hatırlatmak isteriz ki aynı derecede önemli olan 6. maddemiz vardır. 6. madde de bizim için ve ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

Lütfen vurgularınızda ilk üç madde ile birlikte 66. maddenin yanında 6. maddeyi de sürekli işleyin, sürekli vurgulayın. Buralar giremeyeceğiniz sahalardır.

31 Mart seçimlerinde seçmenin verdiği güvensizlik oyunu burada alınmış siyasi mağlubiyeti gözden kaçırmak için, bunu tartıştırmamak için bunun konuşulmasını önlemek için yeni bir tartışma konusu açılıyor.

Bazen gerçekten ülkenin altını, cumhuriyet rejiminin altını oyucu çok art niyetli başka emeller mi var kuşkusuyla hareket edebiliyorken bir yanıyla da bakıldığında sadece bu kadar basit sebeple olabileceğini düşündürtüyor.

Fakat önümüze getirildiğinde bunun içindeki niyetin ne olduğunu ve Cumhur İttifakı’ndaki ortağının bu Anayasa değişikliğine evet deyip demeyeceğini göreceğiz.

Bir Türk milliyetçisi olarak MHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhuriyet Türkiye’sinin kazanımlarına en ufak zarar verecek olan bir değişikliğe evet diyeceğine hiç ihtimal vermiyorum.

MHP, siyasal ümmetçi bir zihniyetin cumhuriyet Türkiye’sini milli üniter ve laik sosyal hukuk devleti kazanımlarına zarar verecek, onun milli kimliğine zarar verecek, Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçiliği zihniyetinin kurmuş olduğu sistemine zarar verecek herhangi bir değişikliğe izin vermez. Onun yanında durmaz.

Son olarak, Karamahmutoğlu, Zafer Partisi'nin Türkiye'nin her kesimine açık olduğunu ve vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeyi bir misyon edindiğini söyledi.

Partilerinin genç ve eğitimli bir tabana sahip olduğunu belirterek, herkesi Zafer Partisi'ne katılmaya ve çözüm odaklı politikalara destek vermeye davet etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek, başarılar diledi.Önceki Haber

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu...

Sakız Adasında dostluk turnuvasıSonraki Haber

Sakız Adasında dostluk turnuvası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar