29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3872
EURO34.7839
ALTIN2434.7

Karabükte toplamda 335 milyon 368 bin TL KÖYDES ödeneği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karabükte toplamda 335 milyon 368 bin TL KÖYDES ödeneği
Abone ol
Karabük Il Genel Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı Il Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen Başkanlığında Gerçekleştirildi.

Karabük’e, Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) çerçevesinde bugüne kadar 335 milyon 368 bin TL ödenek sağalandı.

Karabük İl Genel Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Sözen, KÖYDES ödenekleriyle birçok problemin çözüldüğünü belirtti. KÖYDES’in Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olduğunu ifade eden Sözen, "İlimize 335 milyon 368 bin lira gibi bir devasa ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekler sayesinde şimdiye kadar üzerine gidilemeyen birçok problemin üzerine gidilmiş, çözüm bekleyen birçok problem yerel anlamda çözüme kavuşturulmuştur. Çözüme kavuşturulan işlere bakıldığında; yol projelerinde 770 adet, içme suyu projeleri çerçevesinde 738 adet, tarımsal sulama projeleri anlamında 18 adet, kanalizasyon projesiyle 36 adet, toplamda ise bin 562 adet devasa anlamda bir rakama ulaşılmış ve projeler ilimiz genelinde hayata geçirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Yine KÖYDES projeleri çerçevesinde içme suyu, yol, kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin dışında kilit parke anlamında da önemli projelerin altına imza atılmıştır. Merkez ilçede 123 bin metrekare, Eflani ilçesinde 98 bin metrekare, Eskipazar ilçesinde 61 bin metrekare, Ovacık ilçesinde 60 bin metrekare, Safranbolu ilçesinde 112 bin metrekare, Yenice ilçesinde 189 bin metrekare kilit parke olmak üzere toplamda 650 bin metrekare kilit parkenin ilçelere tahsisi yapılmış ve genel anlamda da vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

"150 kilometre sıcak asfalt hedefini geçeceğiz"

Her yıl belirlenen hedefler istikametinde çalışarak hedeflerin geçildiğini aktaran Sözen, "2019 yılında kurmuş olduğumuz asfalt plentimiz ile bugün itibariyle toplamda 600 bin ton üretim gerçekleştirmiş, ilçelerimize uyguladığımız asfalta kilometre bazında bakıldığında 700 kilometreye ulaşılmıştır. 2023 yılı içerisinde ise; toplam üretimimiz 121 bin ton olarak gerçekleşmiş ve yapmış olduğumuz asfalt miktarı da 140 kilometreye ulaşmış bulunmaktadır. Geçen sene hedef olarak belirlediğimiz 140 kilometre zirve yaptığımız bir çalışmaydı. Bugün itibariyle geldiğimiz bu rakam üzerine ilçelerimizin yapmış olduğu ek programlarla beraber 150 kilometrenin üzerinde bir asfaltı yapıp ilçelerimizde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın konforu adında gerçekleştirmiş olacağız. Bu rakamı da yani 150 kilometrenin üzerindeki asfaltı da şimdiden hedefini ve gerçekleşmesini çok rahatlıkla beyan edebiliyoruz" dedi.

KÖYDES ödeneklerinin dışında Karabük İl Özel İdaresi, İller Bankası ve merkezi hükümetin kaynaklarıyla İl Özel İdaresinin makine parkının yenilendiğini, seyyar konkasörlerin alındığını, sabit konkasörlerin kurulduğunu ve üretim anlamında kendi ihtiyaç duyduğu malzemeyi kendinin üretir hale geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Sözen, şunları kaydetti:

"Rakamlardan da bahsedecek olursak seyyar konkasörlerimiz alındığı günden bugüne kadar İl Özel İdaremiz adına 2 milyon tonu geçmiş durumdadır. Geçen yıl Cumayanı taş ocağına kurmuş olduğumuz sabit konkasörümüz ile 400 bin tonun üzerinde bir üretim yaparak toplamda idaremize 2 milyon 400 ton gibi telaffuzu bizleri gururlandıran rakamlara ulaşmıştır."

"Ayağı yere basan önemli kararlar alınıyor"

Karabük İl Özel İdaresi olarak önemli işlerin ve önemli yatırımların altına imzalar atıldığını vurgulayan Sözen, "Yapılan bu çalışmalarda İl Genel Meclisimizin almış olduğu kararların çok büyük etkisi var. Meclisimiz bu kararları alırken gerçekten çok ince eleyip sık dokuyup ayağı yere basan önemli kararlar alıyor ve sahada bunun uygulayıcısı olan idaremiz de gerçekten elinden geldiği kadar alınmış olan tüm kararların sahada uygulama azmi ve gayreti içerisinde olduğunu görüyor ve müşahede ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türksat, 74üncü Uluslararası Uzay Kongresi IAC 2023teÖnceki Haber

Türksat, 74üncü Uluslararası Uzay Kongre...

Growtechten su kaynaklarını korumak için anlamlı projeSonraki Haber

Growtechten su kaynaklarını korumak için...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar