27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Karabüke 115 milyon 651 bin TL ödenek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karabüke 115 milyon 651 bin TL ödenek
Abone ol
Ak Parti Karabük Milletvekili Cem şahin, Sel Afeti çerçevesinde Karabük'e 115 Milyon 651 Bin 462 Tl ödenek Geldiğini Bildirdi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, sel afeti çerçevesinde Karabük’e 115 milyon 651 bin 462 TL ödenek geldiğini bildirdi.

Şahin, Temmuz ayında yaşanan sel felaketinin yaralarının daha yıl bitmeden bir bir sarıldığını söyledi. Afetin hemen ardından devletin milletinin yanında olduğuna dikkat çeken Şahin, “Biliyorsunuz geçtiğimiz temmuz ayında bir çok ilde olduğu gibi Karabük’ümüzde de sel afeti yaşanmış, bir çok noktada hasar meydana gelmişti. Afetin hemen ardından ilgili bütün kurumlarımız ekiplerini olay yerlerine sevk etmiş, Milletvekilimiz Ali Keskinkılıç ile birlikte bizde afetten etkilenen bölgelere giderek durum tespiti yapmıştık. Allah’a şükür ki herhangi bir can kaybımız olmamıştı. Hasar tespitleri yapılmış, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya da ilimize gelerek hasarlı alanları yerinde görmüştü. Sel afeti kapsamında ilimize toplamda 115 milyon 651 bin 462 TL ödenek geldi ve onarım çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlandı" dedi.

Çalışmaların ulaşımın etkilendiği alanlarda yoğunlaştığının altını çizen Şahin, "15 noktada içme suyu hattı ve 12 noktada kanalizasyon hattı zarar görmüştü. Söz konusu hasarların giderilmesi için toplam 12 bin 480 metre içme suyu borusu ve 3 bin 390 metre kanalizasyon borusu hasarların onarımı için kullanılmıştır. 75 metre taş tahkimat, 685 metre toprak ark onarımı, 30 metre koruge boru döşeme, 12 metre taş döşeme mahmuz yapımı ve 20 metre dolgulu bent onarımı yapılmıştır. Toplam 26 noktada yol kapanmıştı. 25 noktada yapılan çalışmalar neticesinde yollarımız ulaşıma açılmıştır. Kapalı olan tek nokta Yazıköy İncebacaklar-Şeker Kanyonu yoludur. Burada ise kalıcı bir çözüm için çalışmalar sürdürülmektedir" diye konuştu.

82 noktada yol düzenlemesinin yapıldığını vurgulayan Şahin, ilçelerde 63 menfezden 33 menfezde çalışmalar tamamlandığını, 30 menfezde çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Merkez ilçedeki 2 duvar çalışmasının devam ettiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

"3 taş tahkimat çalışması tamamlanmış, 2 adet taş tahkimat çalışması ise devam ediyor. 23 koruge boru çalışması tamamlanmıştır. 2 temel malzeme çalışması devam ediyor. Ayrıca Eskipazar ilçemizde bir köprünün yapımı tamamlandı. Sel afeti kapsamında alınan 27 bin 500 ton temel malzemenin 11 bin 500 tonu kullanıldı, geri kalan malzemenin serim işi çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 16 bin 800 ton asfalt, sel afetinde zarar gören köy yollarımıza atılmıştır."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çukurova Üniversitesinin kuruluş öyküsü belgesel film, kitap ve sergi olduÖnceki Haber

Çukurova Üniversitesinin kuruluş öyküsü...

Muradiyenin ilk gazetesi öğrenciler tarafından çıkarıldıSonraki Haber

Muradiyenin ilk gazetesi öğrenciler tara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar