16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5017
EURO34.6398
ALTIN2479.3

Kapadokya doldu, kayak merkezleri boş kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kapadokya doldu, kayak merkezleri boş kaldı
Abone ol
TATİLCİLER ROTASINI KAPADOKYA’YA ÇEVİRDİ.

Küresel ısınmanın etkileri her gün yeni bir alanda ortaya çıkıyor. Kış dönemine girildiği halde beklenen kar yağışı gerçekleşmeyince Türkiye’de ve dünyada kayak merkezleri zor durumda kalırken tatilciler ise rotasını Kapadokya’ya çevirdi.


Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte kayak merkezlerinde tatil planlayan veliler ve öğrenciler planlarını değiştirmek zorunda kaldı. Kayak merkezlerinde istenilen kar seviyesine ulaşılamayınca tatilciler kayak merkezleri yerine Kapadokya bölgesine akın etti. Yarı yıl tatili nedeniyle belirli bir doluluk oranına ulaşan Kapadokya bölgesi; kayak tatilcilerinin de gelmesiyle doluluk oranı yüzde 50’yi geçti. Adana’dan çocuklarını karne hediyesi olarak Kapadokya tatiline gelen Serkan Şipal; “Ben Kapadokya bölgesine daha öncede gelmiştim. Çocuklar çok merak ediyordu. Karne hediyesi olarak geldik” dedi. Karne hediyesi olarak Kapadokya tatiline gelen Tuana Şipal’de “daha önce Kapadokya’yı hiç görmemiştim. İlk defa geliyorum” dedi.


Burdur’dan Kayseri Erciyes Kayak merkezine tatile geldiklerini söyleyen Yüksel ailesi de kayak tatillerini yarıda bırakıp Kapadokya tatiline gelen ailelerden. Karne hediyesi olarak ailesi ile birlikte Kapadokya bölgesine geldiğini söyleyen Burak Kaan Yüksel; “Buranın adı üstünde, masal kent. Gerçekten masal gibi bir yer” dedi. Anne Esra Yüksel’de yarıyıl tatilinde ailece Erciyes Kayak Merkezi ve Kapadokya tatili yaptıklarını söyledi. Baba Murat Yüksel ise yaptığı açıklamada; “Çocuklar hem kayak merkezini hem de Kapadokya’yı görmek istiyorlardı. Bu sayede her iki yeri de gezip görmüş oldular. Fakat Erciyes’te istediğimiz kar yoktu. Püskürtme kar vardı” ifadelerini kullandı.


Kayseri ve Niğde’den Kapadokya tatili için gelen Ali Yaşar Yiğit ve Emirhan Ünal’da kayak merkezlerinde kar olmadığı için tatil rotalarını Kapadokya bölgesine çeviren gençlerden oldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Özel Okullar Derneğinin ”Geleneksel Eğitim Sempozyumu” başladıÖnceki Haber

Türkiye Özel Okullar Derneğinin ”Gelenek...

İstikbal İstanbul Mobilya FuarındaSonraki Haber

İstikbal İstanbul Mobilya Fuarında

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar