28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Kanınızdan gelen sağlıkla şifa bulun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kanınızdan gelen sağlıkla şifa bulun
Abone ol
SAG KANINIZDAN GELEN SAĞLIKLA ŞİFA BULUN PRP TEDAVİSİYLE AĞRILARINIZDAN KURTULUN (FOTOĞRAFLI) DENİZLİ (İHA) - KİŞİNİN KENDİ KANIYLA İYİLEŞMESİNE İMKAN VEREN PRP TEDAVİSİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER VEREN DR. ERHAN ÖZFİDAN, “SON ZAMANLARDA PRP TEDAVİSİ BİRÇOK HASTALIKTA KULLANILMAKTA. ÖZELLİKLE EKLEM AĞRILARI GİBİ ŞİKAYETLERİ OLANLAR İÇİN PRP YAPILMASINI ÖNERİRİM” DEDİ. ÖZEL DENİZLİ TEKDEN HASTANESİ FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON UZMANLARINDAN DR. ERHAN ÖZFİDAN, PRP İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU. PRP İLE İLGİLİ KİŞİNİN KENDİ KANINDAN ELDE EDİLEN PLAZMA SAYESİNDE YAVAŞLAYAN HÜCRELERİN YENİLENMESİNİN SAĞLANDIĞINI BELİRTEN UZM. DR. ERHAN ÖZFİDAN, “SON YILLARDA TEDAVİ ALANINDA ÜLKEMİZDE PRP UYGULAMASI ARTMIŞTIR. PRP, KİŞİNİN KENDİ KANINDAN ALINAN PLAZMANIN KANIN ÇEŞİTLİ İŞLEMLERDEN GEÇİRİLEREK TEKRAR VÜCUDA ENJEKTE ETME İŞLEMİNE DENİR. DAMARLARIMIZDA YARALARI VE AĞRILARI İYİLEŞTİRİCİ HÜCRELER VARDIR. BAZEN EKLEMLERİMİZDE BU HÜCRELERİN YETERSİZ OLMASI NEDENİYLE İYİLEŞME SÜRECİ ZORLAŞMAKTADIR. BUNDAN DOLAYI PRP YÖNTEMİ İLE İYİLEŞTİRİCİ VE YENİLEYİCİ HÜCRELER DOĞRUDAN KUSURLU BÖLGELERE ENJEKTE EDİLEREK TEDAVİ SAĞLANIR. KİŞİNİN KENDİ KANINDAN ELDE EDİLDİĞİNDEN DOLAYI HERHANGİ BİR ALERJİYE SEBEP OLMAMAKTADIR. ÖZELLİKLE EKLEM AĞRILARI BAŞTA OLMAK ÜZERE TEDAVİSİ PLANLANAN BİRÇOK HASTALIKTA KULLANILMAKTADIR. EKLEM AĞRILARI, TENDON YARALANMALARI, SPORCU YARALANMALARI, KAS HASTALIKLARI, OMUZ, DİZ, KALÇA GİBİ EKLEM KİREÇLENMELERİ, KAS GERGİNLİKLERİ, CİLT HASTALIKLARI, TOPUK DİKENİ, ASİL TENDİNİTİ, MENİSKÜS KIKIRDAK LEZYONLARI GİBİ HASTALIKLARIN İYİLEŞMESİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN PRP UYGULAMASI YAPILMAKTADIR. SON ZAMANLARDA PRP TEDAVİSİ BİRÇOK KİŞİ TARAFINDAN TERCİH EDİLMEKTE VE KULLANIM ALANI GİDEREK ARTMAKTADIR” DEDİ. “PRP TEDAVİSİNİN, HİJYENİK KOŞULLARDA VE UZMANLAR TARAFINDAN YAPILMASI ÖNERİLMEKTEDİR” FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON DOKTORU UZM. DR. ERHAN ÖZFİDAN, “PRP İŞLEMİNDE HASTADAN DAMAR YOLU İLE YAKLAŞIK 10-15 MİLİMETRE KAN ALINMAKTADIR. BU ALINAN KAN ÖZEL OLARAK GELİŞTİRİLMİŞ TÜPLERE KONULARAK SANTRİFÜJ İŞLEMİNDEN GEÇİRİLMEKTEDİR. ÖZEL BİR SİSTEM SAYESİNDE HER MİLİMETRE KÜPTE YAKLAŞIK 1-2 MİLYON TROMBOSİT HÜCRE OLAN PLAZMA ENJEKSİYONUNUN UYGULANACAĞI ENJEKTÖRE ÇEKİLEREK AĞRI OLAN BÖLGEYE UYGUN BİR ŞEKİLDE YAPILIR. HASTANEMİZDE KİŞİNİN KENDİ KANINDAN ELDE ETTİĞİMİZ TROMBOSİTTEN ZENGİN SERUM TEKRAR VÜCUDA ENJEKTE EDİLEREK PRP TEDAVİSİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ. ÇOK FAZLA HASTAYA YAPTIĞIMIZ BU YÖNTEM İLE YILLARDIR ÇEKİLEN AĞRILARDAN KURTULMAK MÜMKÜN. ÖZELLİKLE EKLEM AĞIRLARI HER YAŞTAN BİRÇOK KİŞİNİN HAYATINI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEMEKTEDİR. SON ZAMANLARDA UYGULAMA ALANI OLDUKÇA GENİŞLEYEN PRP TEDAVİSİNİN, HİJYENİK KOŞULLARDA VE UZMANLAR TARAFINDAN YAPILMASI ÖNERİLMEKTEDİR” DEDİ.

Kişinin kendi kanıyla iyileşmesine imkan veren PRP tedavisi ile ilgili önemli bilgiler veren Dr. Erhan Özfidan, “Son zamanlarda PRP tedavisi birçok hastalıkta kullanılmakta. Özellikle eklem ağrıları gibi şikayetleri olanlar için PRP yapılmasını öneririm” dedi.



Özel Denizli Tekden Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanlarından Dr. Erhan Özfidan, PRP ile ilgili açıklamalarda bulundu. PRP ile ilgili kişinin kendi kanından elde edilen plazma sayesinde yavaşlayan hücrelerin yenilenmesinin sağlandığını belirten Uzm. Dr. Erhan Özfidan, “Son yıllarda tedavi alanında ülkemizde PRP uygulaması artmıştır. PRP, kişinin kendi kanından alınan plazmanın kanın çeşitli işlemlerden geçirilerek tekrar vücuda enjekte etme işlemine denir. Damarlarımızda yaraları ve ağrıları iyileştirici hücreler vardır. Bazen eklemlerimizde bu hücrelerin yetersiz olması nedeniyle iyileşme süreci zorlaşmaktadır. Bundan dolayı PRP yöntemi ile iyileştirici ve yenileyici hücreler doğrudan kusurlu bölgelere enjekte edilerek tedavi sağlanır. Kişinin kendi kanından elde edildiğinden dolayı herhangi bir alerjiye sebep olmamaktadır. Özellikle eklem ağrıları başta olmak üzere tedavisi planlanan birçok hastalıkta kullanılmaktadır. Eklem ağrıları, tendon yaralanmaları, sporcu yaralanmaları, kas hastalıkları, omuz, diz, kalça gibi eklem kireçlenmeleri, kas gerginlikleri, cilt hastalıkları, topuk dikeni, asil tendiniti, menisküs kıkırdak lezyonları gibi hastalıkların iyileşmesini hızlandırmak için PRP uygulaması yapılmaktadır. Son zamanlarda PRP tedavisi birçok kişi tarafından tercih edilmekte ve kullanım alanı giderek artmaktadır” dedi.



“PRP tedavisinin, hijyenik şartlarda ve uzmanlar tarafından yapılması önerilmektedir”


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon doktoru Uzm. Dr. Erhan Özfidan, “PRP işleminde hastadan damar yolu ile yaklaşık 10-15 mililitre kan alınmaktadır. Bu alınan kan özel olarak geliştirilmiş tüplere konularak santrifüj işleminden geçirilmektedir. Özel bir sistem sayesinde her milimetre küpte yaklaşık 1-2 milyon trombosit hücre olan plazma enjeksiyonunun uygulanacağı enjektöre çekilerek ağrı olan bölgeye uygun bir şekilde yapılır. Hastanemizde kişinin kendi kanından elde ettiğimiz trombositten zengin serum tekrar vücuda enjekte edilerek PRP tedavisini gerçekleştiriyoruz. Çok fazla hastaya yaptığımız bu yöntem ile yıllardır çekilen ağrılardan kurtulmak mümkün. Özellikle eklem ağırları her yaştan birçok kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Son zamanlarda uygulama alanı oldukça genişleyen PRP tedavisinin, hijyenik şartlarda ve uzmanlar tarafından yapılması önerilmektedir” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tuzla Belediyesi Hatayın Kırıkhan ilçesinde iftar sofrası kuruyorÖnceki Haber

Tuzla Belediyesi Hatayın Kırıkhan ilçesi...

Karaköprüde camiler ramazan ayı için temizleniyorSonraki Haber

Karaköprüde camiler ramazan ayı için tem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar