28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3329
EURO35.0539
ALTIN2281.2

Kan grubunuza göre beslenin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kan grubunuza göre beslenin
Abone ol
RAMAZAN AYINDA KİLO VERMENİN VE VEYA ALMANIN ÖNÜNE GEÇMEK VEYA KONTROL ETMEK İÇİN ÖNERİLERDE BULUNAN NATÜROPAT VE BESLENME UZMANI ERTEKİN AYKAÇ, "KAN GRUBUMUZU BAZ ALARAK OLUŞTURACAĞIMIZ BESLENME PROGRAMIYLA ÖZELLİKLE RAMAZAN AYINDA KİLO VERMEMİZ VE KİLOMUZU KONTROL ETMEMİZ MÜMKÜN HALE GELMEKTEDİR. HASTALIKLARA YAKALANMA RİSKİMİZ AZALMAKTA VE DAHA SAĞLIKLI BİR VÜCUT DENGESİNE SAHİP OLMAMIZ MÜMKÜN HALE GELMEKTEDİR" DEDİ.

Ramazan ayında kilo vermenin veya almanın önüne geçmek için önerilerde bulunan Natüropat ve Beslenme Uzmanı Ertekin Aykaç, "Kan grubumuzu baz alarak oluşturacağımız beslenme programıyla özellikle Ramazan ayında kilo vermemiz ve kilomuzu kontrol etmemiz mümkün hale gelmektedir" dedi.


Dr. Peter J. D’Adamo tarafından keşfedilen ve kişinin sahip olduğu kan grubuna göre belli bir beslenme planıyla zayıflamasını hedefleyen beslenme programları, kan tahlillerine göre kişiye özel zayıflama yöntemleri sunuyor. Kan grubuna göre beslenilmesi gerektiğini söyleyen Natüropat ve Beslenme Uzmanı Ertekin Aykaç, "Kan grubumuzu baz alarak oluşturacağımız beslenme programıyla özellikle Ramazan ayında kilo vermemiz ve kilomuzu kontrol etmemiz mümkün hale gelmektedir. Hastalıklara yakalanma riskimiz azalmakta ve daha sağlıklı bir vücut dengesine sahip olmamız mümkün hale gelmektedir" diye konuştu.



"Beslenme alışkanlıkları kişinin sahip olduğu kan grubuna göre belirlenmelidir"


Phanes Beauty kurucu ortaklarından Ertekin Aykaç, kilonun doğrudan beslenme ile alakalı olduğunu belirterek, "Her bir vücut yapısı, vücut yaşına, sahip olduğu metabolizma hızına, cinsiyet farklılıklarına göre değişkenlik gösteren beslenme şekillerinin meydana gelmesine sebep olmuştur. Böylesine farklı etkiler oluşturan unsurlar insanların kilo almasına sebep olan etkenlerin değişkenlik göstermesi gibi kilo verme nedenleri de değişkenlik göstermektedir. Kilo, doğrudan beslenme ile alakalıdır. Yani vücut ağırlığının dengeli kiloda tutulabilmesi için beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kan tahliline göre kişiye özel hazırlanan beslenme listeleri tam olarak bu çıkış noktasından hareket etmekte ve beslenme alışkanlıklarının kişinin sahip olduğu kan grubuna göre belirlenmesi gerektiğine odaklanmaktadır" ifadelerini kullandı.



Zayıflamak isteyenlere öneriler


Zayıflamak isteyenlere önerilerde bulunan Aytaç, "Kan tahliline göre belirlenen beslenme programları, kişilerin aç kalmadan, kendi kan gruplarının oluşturduğu vücut dengesiyle beslenmelerini ve normal beslenmelerine devam ederken zayıflayabileceklerini öngörmektedir. Kan grubuna özel olarak oluşturulan beslenme programları, sağlıklı beslenerek zayıflamanın mümkün olduğu temelinden hareket etmektedir. Öncelikli olarak kişiye yapılan kan tahlili ile sahip olduğu kan grubu tespit edilmekte ve ardından kişiye uygun ve özel nitelikte beslenme programı hazırlanarak, kişilerin bu diyete göre hareket etmeleri istenmektedir. Bu sebeple kan gruplarının tüketmesi ve tüketmemesi gereken besinleri detaylı şekilde ele almak faydalı olacaktır" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu bilimsel çalışma ile saha çimleri daha dirençli hale gelecekÖnceki Haber

Bu bilimsel çalışma ile saha çimleri dah...

İsrail güçleri, Mescid-i Aksanın girişinde bir Filistin'liyi öldürdüSonraki Haber

İsrail güçleri, Mescid-i Aksanın girişin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar