160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kaldırım taşlarından farkı kalmayan tarihi Sadaka Taşı Odunpazarına yakışmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaldırım taşlarından farkı kalmayan tarihi Sadaka Taşı Odunpazarına yakışmadı
Abone ol
‘SADAKA TAŞI’NIN’ SON HALİ ESKİŞEHİR’İN TURİSTİK BÖLGELERİNDEN OLAN ODUNPAZARI İLÇESİ’NE ZİYARETE GELEN TURİSTLERİ BİR HAYLİ SORGULATIYOR.

Eskişehir’in Odunpazarı’nda İlçesi’nde bulunan ‘Sadaka Taşı’nın’ bakımsız görüntüsü, bölgeyi ziyaret eden turistlerden tarafından pek hoş karşılanmıyor.


Türk kültürel mirasın bir parçası olan Sadaka Taşı’nın bakımsız hali, bölgeyi ziyaret edenler için adeta kaldırım taşlarından farksız kıldı. Odunpazarı’nda yaşayan vatandaşlar tarafından normalleşen bu manzara, ilçeyi fotoğraflayan turistlerce pek hoş karşılanmıyor. Osmanlı kültür ve geleneğinde yardımlaşma amaçlı olarak kullanılan Sadaka Taşı hem bakımsızlığı hem de fark edilmeyip hor kullanılması ile Eskişehir’e yakışmayacak bir görüntüye sebebiyet veriyor. Bölge sakinlerinin ifadelerine göre bilgilendirme yazısına okuyup taşı inceleyenler, yetkililerden bu mirası neden bu halde sergilediklerini sorguluyorlar.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığda son 9 ayda 321 şüpheli tutuklandı Önceki Haber

Elazığda son 9 ayda 321 şüpheli tutuklan...

Kaymakam Tunç talimat verdi, öğretmenler öğrencilerin evine ziyarete gidecek Sonraki Haber

Kaymakam Tunç talimat verdi, öğretmenler...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar