Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sevilay Tuncer, Tarihi Kahramanmaraş Kalesi ve Ulu Camii’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, şehre program kapsamında gelen AK Parti Çevre ve Şehircilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevilay Tuncer ile birlikte restorasyonu devam eden Tarihi Kahramanmaraş Kalesi ve Ulu Camii’yi ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
Gerçekleştirilen ziyaretlere AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz ve Gençlik Kolları Başkanı Furkan Ünaldı da katıldı.
Heyet, şehirde yürütülen restorasyon çalışmalarına ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdürü Eshabil Yıldız’dan kapsamlı bilgiler aldı.
Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nde sürdürülen restorasyon çalışmalarını inceleyen heyet, kalenin özgün mimarisinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.
Ardından Ulu Camii’yi ziyaret eden heyet, şehrin manevi simgeleri arasında yer alan yapıda titizlikle yürütülen restorasyon sürecini değerlendirdi.
Yapılan çalışmaların tarihi yapıların hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha güçlü hale getirilmesini amaçladığı ifade edildi.
Saha ziyaretlerinin ardından Başkan Fırat Görgel, Genel Başkan Yardımcısı Sevilay Tuncer ve beraberindeki heyeti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde ağırladı.
Ziyarette, şehir genelinde devam eden ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın tarihi kimliğini koruyarak modern, yaşanabilir ve dirençli bir şehir hedefiyle çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.
Özellikle deprem sonrası yeniden imar sürecinde çevre ve şehircilik politikalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Görgel, merkezi hükümetle güçlü bir koordinasyon içerisinde hareket ettiklerini ifade etti.
Yorum Yazın