Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, içme suyu kaynaklarındaki kritik azalmayı ve devam eden altyapı çalışmalarını açıkladı. 15 gün içinde şehrin doğusundaki su sorununun tamamen çözüleceğini duyurdu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda şehrin içme suyu kaynaklarındaki son durumu ve altyapı çalışmalarını değerlendirdi.
Başkan Görgel, su sorununun en önemli gündemleri olduğunu vurgulayarak, “İçmesuyu meselesiyle ilgili canla başla çalışıyoruz.
Tüm ekiplerimiz gece gündüz sahada” dedi.
Başkan Görgel, Kahramanmaraş’ın içme suyu kaynaklarında yaşanan kritik düşüşe dikkat çekti.
Karasu kaynağı %30 azaldı.
Pınarbaşı kaynağı tamamen kurudu.
Ayvalı Barajı tarihinde ilk kez %1’in altına düştü.
Sondajlardaki su seviyesi %40 geriledi.
Deprem sonrası artan altyapı hasarları ve Temmuz ayında yaşanan kuraklık, içme suyu kaynaklarının hızla tükenmesine yol açtı.
Kuraklıkla mücadele kapsamında yürütülen projelere değinen Görgel, Kılavuzlu Barajı’ndan Ayvalı Arıtma Tesisi’ne su taşıyacak iletim hattı ve yeni tesis çalışmalarının hızla ilerlediğini belirtti.
Başkan Görgel, “25 Ağustos’ta Kılavuzlu İletim Merkezi’ne ilave pompalar monte edilecek.
15 gün içerisinde de İçmesuyu İletim Merkezi tamamlanarak şehrin doğusundaki su sıkıntısı kesin olarak çözülecek” ifadelerini kullandı.
Altyapı çalışmalarının önemine vurgu yapan Görgel, şunları söyledi:
“Bugün sürdürdüğümüz 20 milyar TL’lik altyapı çalışmasıyla Türkiye’nin en büyük altyapı şantiyesi Kahramanmaraş’ta.
Oy kaygısı taşımıyoruz, tek derdimiz şehrin geleceği.”
Başkan Görgel, projelerin tamamlanmasıyla Kahramanmaraş’ın deprem şehirleri arasında en hızlı toparlanan şehir olacağını vurguladı.
Konuşmasını teşekkür mesajıyla bitiren Görgel, “Ben bu şehre inanıyorum, güveniyorum.
Hemşehrilerimiz bize güç veriyor. Kahramanmaraş bölgenin en hızlı toparlanan şehri olacak” dedi.
Yorum Yazın