Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı, nostaljik dolmuş konvoyuyla başladı. Etkinlik, geçmişe duyulan özlemi ve şehir kültürünü yeniden yaşattı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel hafızasında önemli bir yer tutan Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarının açılışını büyük bir coşku ve özlemle gerçekleştirdi.
Fuarın ilk gününde düzenlenen nostaljik dolmuş konvoyu, geçmişin izlerini bugüne taşıyarak renkli görüntülere sahne oldu.
Azerbaycan Mahallesi’nden hareket eden klasik dolmuşlar; Azerbaycan Bulvarı, Şekerdere Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, Alparslan Türkeş Bulvarı ve Tekerek güzergâhını izleyerek Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM)’a ulaştı.
Konvoy, yol boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
Sadece ulaşım aracı değil, adeta geçmişe yolculuk imkânı sunan bu nostaljik dolmuşlar; özellikle orta yaş ve üzeri vatandaşlara çocukluk ve gençlik yıllarının hatıralarını yaşattı.
Yol boyunca yolcularını da alan dolmuşlar, şehir kültürüne dair unutulmaz karelerin oluşmasına vesile oldu.
Fuar alanında da yoğun ilgi gören araçların önünde birçok vatandaş bol bol fotoğraf çektirdi, geçmişin izlerini taşıyan detayları hatırlama fırsatı buldu.
Etkinlik, hem kültürel mirasın yaşatılması hem de şehrin sosyal dokusunun güçlendirilmesi açısından takdir topladı.
Yorum Yazın