Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte şehir genelinde olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklarını yoğunlaştırdı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde şehir genelinde alınacak önlemleri değerlendirmek üzere harekete geçti.
Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) öncülüğünde gerçekleştirilen “Kışa Hazırlık Toplantısı”, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Serdar Atalar’ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.
Toplantıya; İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, AFAD, ilçe belediyeleri ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.
Görüşmelerde, yoğun yağış, kar ve buzlanma gibi olumsuz hava koşullarının şehir yaşamını aksatmaması için alınacak tedbirler detaylı şekilde ele alındı.
Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, görev dağılımlarının netleştirilmesi ve ortak müdahale planlarının güncellenmesi konularında kararlar alındı.
Ayrıca, olası aksamalara hızlı ve etkili şekilde müdahale edebilmek için bilgi paylaşımının artırılması üzerinde duruldu.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşlara da olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları çağrısında bulundu.
Yorum Yazın