160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kadınlar belde evleri ile üretirken sosyalleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınlar belde evleri ile üretirken sosyalleşiyor
Abone ol
TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NİN BELDE EVLERİ’NDE DÜZENLENEN ÖRGÜ VE GİYİM KURSUNA KATILAN KADINLAR, BLUZDAN ETEĞE, PANTOLONDAN ELBİSEYE KADAR KENDİ GİYECEKLERİNİ KENDİLERİ ÜRETİYOR.

Tepebaşı Belediyesi’nin Belde Evleri’nde düzenlenen örgü ve giyim kursuna katılan kadınlar, bluzdan eteğe, pantolondan elbiseye kadar kendi giyeceklerini kendileri üretiyor.


Tepebaşı Belediyesi, gerçekleştirdiği kurslar ile kent sakini kadınlar için faydalı eğitimler sunmaya devam ediyor.


Esentepe Belde Evi’nde düzenlenen giyim ve Sütlüce Belde Evi’ndeki örgü kursu da Eskişehirli kadınların ilgisi ile devam ediyor. Esentepe Belde Evi’nde düzenlenen giyim kursuna katılan kadınlar, eğitmenler eşliğinde tekstil ürünü üretmeyi öğreniyor. Aile ortamı sıcaklığında bir araya gelen kadınlar etek, pantolon, bluz, elbise, kazak gibi birçok ürünü kendileri imal ediyor.


Sütlüce Mahallesi’nde düzenlenen örgü kursunda ise kendi ürünlerini üretmeye başlayan kadınlar hem sosyalleşmenin hem de ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Kadınlar, el emekleriyle ördükleri kazak, hırka, bere, çorap gibi ürünleri ise ya sevdiklerine hediye ediyor ya da gelen talepler doğrultusunda satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karatay Belediyesi, ilçe emniyetini iftarda buluşturdu Önceki Haber

Karatay Belediyesi, ilçe emniyetini ifta...

Eskişehirlilerin bahar hevesi adeta kursaklarında kaldı Sonraki Haber

Eskişehirlilerin bahar hevesi adeta kurs...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar