28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Kadın Dayanışması Yaşatır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Dayanışması Yaşatır
Abone ol
YEŞİM İLE ULUDAĞ SOROPTİMİST KULÜBÜ İŞ BİRLİĞİYLE HAYATA GEÇİRİLEN VE KADINLARLA KIZ ÇOCUKLARININ EĞİTİM, SAĞLIK, KİŞİSEL GELİŞİM VE HAKLARLA İLGİLİ FARKINDALIĞINI ARTTIRMAK AMACIYLA 2013 YILINDAN BU YANA SÜRDÜRÜLEN KELEBEĞİN DÜNYASI PROJESİ SÖYLEŞİLERİ DEVAM EDİYOR.

Yeşim ile Uludağ Soroptimist Kulübü iş birliğiyle hayata geçirilen ve kadınlarla kız çocuklarının eğitim, sağlık, kişisel gelişim ve haklarla ilgili farkındalığını arttırmak amacıyla 2013 yılından bu yana sürdürülen Kelebeğin Dünyası projesi söyleşileri devam ediyor.


Yeşim’in de yer aldığı Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi’nde ikamet eden kadınları da kapsayacak şekilde büyüyen Kelebeğin Dünyası projesi, “Güçlü kadınlar, mutlu yarınlar” sloganına uygun olarak her ay kendi alanında uzman konuşmacıları kadınlarla buluşturuyor.


Söyleşi programı çerçevesine geçtiğimiz günlerde Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde “Kadın Dayanışması Yaşatır” başlıklı etkinlik organize edildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Kurucu Üyesi, Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ve Sosyal İçerme Uzmanı Burcu Üzümcüler; kadın dayanışması ve şiddet çemberi hakkındaki bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Üzümcüler, Karapınarlı kadınların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide şiddet ve şiddet türleri, şiddet döngüsü, şiddet gören kişi ile görüşme teknikleri ve aile içi şiddet durumundaki süreçlerle ilgili bilgi verdi.


Kadınları aile içi şiddet durumundaki süreç hakkında bilgilendirmenin önemini vurgulayan Üzümcüler, “Şiddet çemberinde olan bir kadın, her seferinde çemberin başına geri döner. Asıl önemli olan şiddet çemberinin en başındayken süreci en doğru şekilde yönetebilmek ve bu durumda olan kadınları doğru yönlendirebilmek.” diye konuştu.


Söyleşinin ardından Karapınarlı kadınların sorularını yanıtlayan Burcu Üzümcüler’e; Yeşim Grup Kurumsal İletişim Direktörü ve Uludağ Soroptimist Kulübü Üyesi Dilek Cesur tarafından projeye katılım ve desteğinden dolayı teşekkür sertifikası takdim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tramvay kazasından inanılmaz kurtuluş kamerada: Kulübe üzerine yıkıldıÖnceki Haber

Tramvay kazasından inanılmaz kurtuluş ka...

Büyükçekmecede duygu dolu Dünya Engelliler farkındalık günü etkinliğiSonraki Haber

Büyükçekmecede duygu dolu Dünya Engelli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar