160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri eylemlerini sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri eylemlerini sürdürüyor
Abone ol
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (İÜ-C) VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HAYVAN HASTANESİ BİNASININ BOŞALTILARAK YIKILMASI KARARINA TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRENCİLERİN EYLEMİ DEVAM EDİYOR.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜ-C) Veteriner Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hayvan Hastanesi binasının boşaltılarak yıkılması kararına tepki gösteren öğrencilerin eylemi devam ediyor.



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜ-C) Rektörlüğü, depreme dayanıksız ve riskli olduğu gerekçesiyle Eğitim ve Araştırma Hayvan Hastanesi için tahliye ve yıkım kararı aldı. Kararın ardından araştırma hastanesinde eğitim gören öğrenciler, kendilerine yer verilmediğini savunarak eylem yaptı. Avcılar Kampüsü önündeki eylemde öğrenciler, arkadaşlarının da içinde olduğu depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.



Üniversite öğrencileri, uygulamalı eğitimde hayati öneme sahip hastane için uygun yer gösterilmediğini öne sürerek, 27 Şubat günü eylem başlattı. Yapılan basın açıklamasında Silivri depreminden sonra 2019 yılında boşaltılan fakülte binasının inşaatına başlanılmadığı belirtilerek, "Fakülte binamızın inşasına başlanmamasına ve sağlanamayan fiziksel koşullara rağmen bugüne kadar hocalarımız eğitim-öğretimimizi devam ettirmeye çalışmıştır. Bizler, kullanım amacı eğitim-öğretim olmayan, ’at yürütme alanı’ gibi yeterli kapasite, teknolojik altyapı, ısınma ve akustik koşullarını karşılamayan alanlarda eğitim görmek zorunda bırakıldığımız halde bizlere uygun bir yer alternatifi de sunulmamıştır. Bu süreçte zarar görenler en başta öğrenciler olmak üzere hocalar, hasta yakınları ve hasta hayvanlarımızdır. Verilen karar öğrencileri, hastane içerisinde barınan ve tedavi gören canlıları, hasta yakınlarını, doktora öğrencilerini ve hocalarımızı mağdur etmektedir” denildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Metin Öztürk: Topluma karşı görevlerimizi yerine getiriyoruzÖnceki Haber

Metin Öztürk: Topluma karşı görevlerimiz...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Temel derinliği kısa evler intihar evleridirSonraki Haber

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Temel derin...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar