28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Isparta Belediyesi GES yatırımlarında hız kesmiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Isparta Belediyesi GES yatırımlarında hız kesmiyor
Abone ol
ısparta Belediyesi Senirce Ovalarının Tepelerinde Daha önce 6,8 Megavatlık Güneş Enerjisi Santrali (ges) Devreye Alınırken, 7,2 Megavatlık Ges Kurulumunda Ise Sona Yaklaşıldı.

Isparta Belediyesi Senirce ovalarının tepelerinde daha önce 6,8 megavatlık güneş enerjisi santrali (GES) devreye alınırken, 7,2 megavatlık GES kurulumunda ise sona yaklaşıldı. Böylece Senirce ovalarının tepelerinde kurulu güç 14 megavata ulaşacak. Ayrıca ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın çatısına kurulan ve daha önce devreye alınan 1 megavatlık GES ile birlikte önümüzdeki günlerde kurulu güç 15 megavata ulaşmış olacak.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından şehre birçok yatırım kazandırılmaya devam ediliyor. Bunların içerisinde en önemli yatırımlardan birisi de güneş enerjisi santralleri. Isparta Belediyesi, Senirce ovalarının tepelerinde atıl durumdaki arazileri adeta güneş tarlalarına dönüştürüyor. Daha önce Isparta Belediyesi tarafından Senirce ovalarının tepelerine ilk etapta kurulan 5,6 megavatlık güneş enerjisi santrali devreye alınmış, ardından da haziran ayında 1,2 megavatlık GES yatırımı da tamamlanarak sisteme dahil edilmişti. ISBAŞ Fabrikası’nın çatısına kurulan 1 megavatlık GES ile birlikte bu rakam 7,8 megavata ulaşmıştı.

Senirce’deki toplam 500 bin metrekarelik alanın 100 bin metrekarelik bölümünde yer alan 6,8 megavatlık yatırımın yanına da hemen ardından 100 bin metrekarelik bir alana daha 7,2 megavatlık GES için çalışmalara başlanmıştı. O çalışmalarda da artık sona yaklaşılıyor. Hafriyat alımları ile başlayan 7,2 megavatlık GES çalışmaları için mekanik alt sehpaların çakımı bitirildi, trafo kurulumu tamamlandı. Bölgede GES panellerinin montajı ve kablo çekimlerinde de sona yaklaşılıyor.

Senirce ovalarının tepelerinde kurulumu devam eden 7,2 megavatlık GES’in de devreye girmesiyle birlikte Isparta Belediyesi Senirce’den 14 megavat, ISBAŞ Fabrikası’nın çatısında kurulan 1 megavat ile birlikte toplam 15 megavatlık GES kurulu gücüne ulaşmış olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de konuştu:Önceki Haber

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mersin’de...

Deprem bölgesinde yeni GASMEK binaları hizmete açıldıSonraki Haber

Deprem bölgesinde yeni GASMEK binaları h...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar