28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3245
EURO35.1139
ALTIN2302.2

İskenderunda deniz seviyesi yükseldi, esnaf deniz suyu tahliye ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İskenderunda deniz seviyesi yükseldi, esnaf deniz suyu tahliye ediyor
Abone ol
DEPREMİN VURDUĞU HATAY'IN İSKENDERUN İLÇESİNDE, DENİZ SEVİYESİNİN YÜKSELMESİ SONUCU İŞ YERLERİ VE APARTMANLARI SU BASTI. ESNAF SU VE BALÇIĞI TEMİZLEMEK İÇİN BÜYÜK ÇABA HARCADI.

Depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesi sonucu iş yerleri ve apartmanları su bastı. Esnaf, su ve balçığı temizlemek için büyük çaba harcıyor.



6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’ın İskenderun ilçesinde, dün sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış ve lodos nedeniyle deniz seviyesi yükseldi. Su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Atatürk Bulvarı, Mete Aslan Bulvarı’nda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler güçlükle ilerledi. Bir çok işyeri ve apartman kum torbalı alınan önlemlere rağmen su basmasından kurtulamadı. Açık olan işletmeler içeri dolan suyu, motopomp, kova ve çek paslar ile tahliye etmeye çalıştı. Bulvar üzerinde bir zincir marketinde su altında kaldığı ve ürünlerin zarara uğradığı görüldü. Bölgede su yükselmesine rağmen enkaz kaldırma çalışmalarının da devam ettiği gözlemlendi.



"İki gündür su tahliyesi yapıyoruz"


Balık av malzemeleri üzerine iş yeri bulunan Ali Altıngöz, “Depremin ilk günüde su yükselmesini yaşadık ama bu kadar fazla değildi. Deniz kenarının çökmesi ve ardından fırtına ve dalga hareketleriyle bu caddedeki evler ve iş yerleri suyla doldu. Yetmezmiş gibi kendi aldığımız önlemlerde yetersiz geliyor. Araçlarda hızlı geçince su dalgaları içeri giriyor. İş yerinin önünü yükselttik, dalgıç pompa ile iki gündür su tahliyesi yapıyoruz. Sahil kenarına beton bloklu bir önlem istiyoruz” diye konuştu.



"Bodruma kadar su dolu"


Girişi suyla dolu binaya girmeye çalışan Mehmet Çınar, ”Daha önce denizin taşmasıyla lağım suları çıktı. Dün deniz yükseldi lodosla buraya ne varsa geldi. İnsanların bir çoğu terk etti gitti burayı. Binaların içine bodruma kadar su dolu. Kazan dairesi de suyla dolu. Allah sonumuzu hayır etsin” dedi.



"2 milyona yakın zararım var"


Sahil Kuruyemiş Sahibi Mert Okalı, “Bir aydan beri her gün su basıyor. Önlemimizi aldık yan tarafları yükselttik ama su durmuyor. Önüne geçemedik. Dün de bir ağır su baskını oldu, lodosla birlikte. İşyerimiz komple su altında kaldı. Tahliye yapmaya çalışıyoruz ama yine geliyor, etrafımız suyla dolu. Suyu atamıyoruz. Suyunun bir şekilde dağıtılması alt yapının onarılması lazım. Acilen bir bakıma onarıma ihtiyacımız var İşyerlerimizi açamıyoruz. Yaklaşık 2 milyona yakın zararım var” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Seçer: Asıl işimiz bundan sonra başlıyorÖnceki Haber

Başkan Seçer: Asıl işimiz bundan sonra b...

MASKİden Karaali bölgesine 12 kilometrelik yeni içme suyu hattı yatırımıSonraki Haber

MASKİden Karaali bölgesine 12 kilometrel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar