160x600
04 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İş Sağlığı ve Güvenliği Ulusal Konseyi 7 Yıl Aradan Sonra Toplandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İş Sağlığı ve Güvenliği Ulusal Konseyi 7 Yıl Aradan Sonra Toplandı
Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği konusunun küresel ölçekteki önemine dikkat çekerek, 7 yıl aradan sonra toplanan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi'nde yeni politika belgelerinin hazırlanacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliğinin sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu alandaki hedefin riskleri en aza indirmek olduğunu söyledi.

Toplantıya; Aile ve Sosyal Hizmetler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Milli Eğitim, Sağlık ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarından temsilciler katıldı.

Ayrıca, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve ASO temsilcileri de toplantıda yer aldı. Toplantı, Bakan Işıkhan’ın konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

21 Haziran’da Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda yılda en az bir kez toplanması öngörülen Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi, 7 yıl aranın ardından Bakan Işıkhan başkanlığında yeniden toplandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda iş kazaları, meslek hastalıkları ve güvenlik kültürü gibi kritik konular ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan, Konsey’in en son 2018 yılında toplandığını hatırlatarak, “Uzun bir aradan sonra iş sağlığı ve güvenliği politikamıza katkı sunmak ve bunu günümüz şartlarına uygun hale getirmek istiyoruz” dedi.

Konsey’in 2005’ten bu yana 28 toplantı gerçekleştirdiğini belirten Işıkhan, bu süreçte uluslararası standartlara uygun önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Şu ana kadar üç farklı Ulusal İSG Politika Belgesi ve Eylem Planı yayımlandığını söyleyen Işıkhan, bu belgelerin kamu-işçi-işveren işbirliğiyle hazırlandığını vurguladı.

"Hangi kararı aldıysak, bunu mutlaka tarafların önerilerini alarak yaptık" diyen Bakan, istihdamı artırırken, aynı zamanda insana yakışır çalışma koşulları oluşturmanın önemine dikkat çekti.

İş kazalarının dünya genelinde milyonlarca çalışanın sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Bakan Işıkhan, “İş sağlığı ve güvenliğini yalnızca çalışma hayatının değil, insan hayatının bir meselesi olarak ele alıyoruz” dedi.

Bu kapsamda denetim, rehberlik ve farkındalık faaliyetlerinin toplumun tüm kesimlerine ulaştırılacağını söyledi.

Bakan Işıkhan, maden sektöründe hayati önem taşıyan MİSGEP projesinin başarıyla tamamlandığını da açıkladı.

Ayrıca, her yıl Mayıs ayında düzenlenen İSG Haftası bu yıl Kayseri’de gerçekleştirilirken, "İş’te Güvenli Gelecek Buluşmaları"nın ilki de Ankara’da yapıldı.

Bu buluşmaların beş ilde daha düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri sunmakta zorlanan işverenlere destek sağladıklarını ifade eden Işıkhan, “Yaklaşık 3 bin 400 iş yerine 2 milyar lira teşvik ödemesi yaptık” dedi.

Ayrıca, İSG alanında dijital dönüşüm süreci başlatıldığını da sözlerine ekledi.

İş sağlığı ve güvenliği konusunun taviz verilmeyecek bir öncelik olduğunu vurgulayan Bakan, "Bu konuda tüm tarafların işbirliğine ihtiyacımız var" diyerek, yeniden toplanan Ulusal Konsey’in büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankarada haraç çetesine operasyon: 14 gözaltıÖnceki Haber

Ankarada haraç çetesine operasyon: 14 gö...

Bir anda yere yığılan vatandaş hastaneye kaldırıldıSonraki Haber

Bir anda yere yığılan vatandaş hastaneye...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar