160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İngiltere, ilk kez karasularındaki bir Rus süper yata el koydu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İngiltere, ilk kez karasularındaki bir Rus süper yata el koydu
Abone ol
İNGİLTERE, İLK KEZ KARASULARINDAKİ BİR RUS SÜPERYATA EL KOYDU. İKONUYA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPAN İNGİLTERE ULAŞTIRMA BAKANI GRANT SHAPPS, ŞAHSIN ŞU AN İÇİN YAPTIRIMA MARUZ KALMADIĞINI FAKAT, RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN İLE “YAKIN BAĞLANTILARA” SAHİP OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

İngiltere, Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde ilk kez karasularında bulunan Rus iş adamına ait bir süperyata el koydu.

Rusya-Ukrayna savaşında birçok ülke Rusya’ya karşı yaptırım kararı alırken, İngiltere ilk kez karasularında tespit ettiği Rus iş adamına ait bir süperyata el koydu.

İsimsiz bir iş adamına ait olduğu öğrenilen “Phi” isimli yatın, 38 milyon sterlin değerinde olduğu belirtildi.

Konuya ilgili açıklama yapan İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, şahsın şu an için yaptırıma maruz kalmadığını fakat, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile “yakın bağlantılara” sahip olduğunu söyledi.

Shapps ayrıca İngiltere tarafından yapılan bu hareketin, “Putin ve ortaklarına açıkça bir uyarı” olduğunu ifade ederken, “Gemi şu an için hiçbir yere gitmeyecek.

Putin’in rejiminden yararlanan insanlar Londra ve İngiltere’yi bu tür gemilerle dolaşmaktan fayda sağlayamazlar” dedi.

Hükümet yetkilileri 58.5 metre uzunluğundaki yatın, Rusya’ya ait olabileceğinin ilk kez 13 Mart’ta tespit edildiğini fakat bu süre zarfında yatın “kasıtlı olarak iyi gizlenmiş” olduğunu açıkladı.

İngiltere, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının ardından çok sayıda Rus iş adamına ve işletmeye yaptırım uygulamıştı.

 

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kastamonuda heyelan: Köy yolları ulaşıma kapandı Önceki Haber

Kastamonuda heyelan: Köy yolları ulaşıma...

Akdeniz Belediyesinin düzenlediği Çocuk Şenliği başladı Sonraki Haber

Akdeniz Belediyesinin düzenlediği Çocuk...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar