29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5421
EURO34.9146
ALTIN2441.2

Ilgaz Dağında kayak sezonu başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ilgaz Dağında kayak sezonu başlıyor
Abone ol
Türkiye’nin önemli Kış Turizmi Merkezlerinden Olan ılgaz Dağı Milli Parkı Ile ılgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezinde Hafta Sonu Itibariyle Kayak Sezonu Başlıyor. Ilk Etapta Acemi Pisti, Kızak Pisti, Teleferik Ve Kafelerin Hizmet Vereceği Kayak Merkezinde Kar Yağışıyla Birlikte Ana Pistte Açılacak. Açılış öncesinde Vali Meftun Dallı, Kayak Merkezlerinde Incelemelerde Bulunarak, “kar Yağsın Diye Dua Ediyoruz” Dedi.

Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Ilgaz Dağı Milli Parkı ile Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezinde hafta sonu itibariyle kayak sezonunun başlaması bekleniyor. İlk etapta acemi pisti, kızak pisti, teleferik ve kafelerin hizmet vereceği kayak merkezinde kar yağışıyla birlikte ana pist de açılacak. Açılış öncesinde Vali Meftun Dallı, kayak merkezlerinde incelemelerde bulunarak, "Tesislerimiz hazır, yılbaşı içinde rezervasyonlarımız neredeyse dolmak üzere" dedi.

“Anadolu’nun sen yüce bir dağısın” dizeleriyle şarkılara konu olan, Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı, Türkiye’nin önde gelen kayak ve kış turizmi merkezleri arasında yer alıyor. Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde bulunan kayak merkezi ile 2020 yılında açılışı yapılan 5,6 kilometrelik piste sahip Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezi, her yıl İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin birçok şehrinden yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlıyor. Geçen hafta sonu etkili olan kar yağışı sonrasında Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda bulunan kayak merkezi ile Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezinde kayak sezonu için hazırlıklar başladı. Hafta sonu kayak sezonu açılması planlanan kayak merkezlerinde, yeterli kar kalınlığının oluşmaması sebebiyle ana pistin açılmayacak. İlk etapta acemi pisti, kızak pisti, teleferik ve kafeler açılarak kayakseverlere hizmet verecek. Kar yağışının yağması sonrasında kayak merkezinde ana pist de açılacak.

Tesislere yoğun ilgi

Ayrıca kayak merkezine gelen vatandaşlar, kayak ve snowboard ile birlikte doğal güzellikler arasında yürüyüş imkanı ve kızakla kayarak keyifli vakit geçirme imkanı da bulacak. Ilgaz Dağı’nda kamu kurumları ve özel sektöre ait 8 tesiste, yaklaşık bin 487 yatak kapasitesi bulunurken, kayak merkezinin yoğun talep görmesi sebebiyle doluluk oranı yüzde 90 seviyesi üzerine ulaştı. Hafta sonu kayakseverlere kapılarını açmaya hazırlanan Ilgaz-2 Yurduntepe Kayak Merkezini ziyaret eden Vali Meftun Dallı, teleferik ve pistte yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“Kış sezonunu diğer mevsimlere de yaymamız gerekiyor, bundan sonraki vizyonumuz bu şekilde olacak”

Kış sezonunu tüm yıla yaymayı planladıklarını ve bundan sonraki vizyonlarının bu olacağını söyleyen Vali Meftun Dallı, “Tesislerimiz hazır, yılbaşı içinde rezervasyonlarımız neredeyse dolmak üzeredir. Bizlerde kayak sezonu için hazırlıklarımızı yaptık, denetimlerde bulunduk. Teleferik ya da pistimizdeki hazırlıklar tamamlandı. Cumartesi itibariyle sezonu başlatmak istiyoruz. Birazda bu kar yağışının durumuna bağlı. Önümüzdeki birkaç günlük hava sıcaklığına da bağlı. İnşallah bir aksilik olmazsa Cumartesi günü itibariyle kayak yapılır halde kayak sezonunu açmış olacağız. Burada 8 tesisimiz bulunuyor yatak kapasitesi olan. Şu an itibariyle bu otellerimiz neredeyse dolu. Elimizden başka bir şey gelmiyor, kar yağın diye dua ediyoruz hep beraber. Bin 487 yatak kapasitemiz bulunuyor. Bu otellerin dolu olmasının aslında insanlarımızın Ilgaz Dağı’na da rağbet gösterdiğini gayet açık şekilde ortaya koyuyor. Daha önce söylediğim gibi Ilgaz Dağı’nda sadece kış sezonunda değil her zaman güzel. Meşhur olan kayak tesisi yerlerimize göre Ilgaz Dağı her mevsim güzel. İnsanlar Ilgaz Dağı’nda baharda olsun, yaz ayında olsun, sonbaharda olsun, buraya gelip gayet güzel vakit geçirebilirler. Kış ayında Ilgaz Dağı ayrıca güzel oluyor. Ama bazen sezon yeteri kadar uzun olmuyor, kar yeterince yağmadığı için sıkıntı oluyor. Kış sezonunu bizlerin diğer mevsimlere de yaymamız gerekiyor. Bundan sonra Ilgaz Dağı’nda dağ turizmi, kongre turizmi, buradaki tesisleri kullanarak ne yapılabilecekse bunları yavaş yavaş 6 aya, daha sonra 8 aya yaymamız gerekiyor. Bundan sonraki vizyonumuz inşallah bu şekilde olacak” dedi.

“Yapay kar için Ilgaz Dağı yapılabilir konumda, özel müteşebbisleri bekliyoruz yatırım için”

İklim değişikliği sebebiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi yeteri kadar Ilgaz Dağı’na kar yağmaması sonrası gündeme gelen yapay kar ile kayak yapılmasındaki soru üzerine Vali Dallı, “Hava sıcaklığı, nem oranı, rakım, bunların hepsi yapay karın kullanılabilirliğini etkileyen faktörler oluyor. Ilgaz Dağı’nda yapay karın yapılabilir olduğunu arkadaşlar bana söyledi. Fakat bunu tesisleri işletecek özel sektörün ekonomik anlamda yapması gerekiyor, İl Özel İdaresi olarak bizlerin böyle bir şey yapmayı bütçe imkanlarımızın biraz üzerinde bulunuyor. Bizlere pahalı gelen bir yatırım. Ilgaz Dağı yapay kar için yapılabilir düzeyde, inşallah önümüzdeki süreçte yapılabilir diye umuyoruz” diye konuştu.

“Her bir vatandaşımızı Ilgaz’ın güzelliklerini görmeye davet ediyoruz”

Ilgaz Dağı’nın güzelliklerini görmeye her bir vatandaşı beklediklerini ifade eden Vali Dallı, “Türkiye’nin her tarafından vatandaşlarımızı Ilgaz’ın güzelliklerini sadece kışın değil, her mevsim gelip görmeye davet ediyoruz. Ilgaz Dağı, okula giden herkesin bildiği ve duyduğu bir yer. Ama gelip görmelerini ayrıca tabii ki arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İskenderun’da çocuk şenliği düzenlendiÖnceki Haber

İskenderun’da çocuk şenliği düzenlendi

ABDnin gizli görevdeki “X-37B uzay uçağı” 7inci kez yörüngeye gönderildiSonraki Haber

ABDnin gizli görevdeki “X-37B uzay uçağı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar