30 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.3869
EURO34.6011
ALTIN2389.5

İlahiyat Fakültesi inşaatı 2015 yatırım planına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlahiyat Fakültesi inşaatı 2015 yatırım planına alındı
Abone ol
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İlahiyat Fakültesi binası için bir çok adımların atıldığını ancak bir yere gidilmediğini belirterek, “İş bize düştü. Şu anda da biz İlahiyat Fakültesi Binası konusunda gerekeni yapıyoruz.” Dedi.
OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, İlahiyat Fakültesi binası için bir çok adımların atıldığını ancak bir yere gidilmediğini belirterek, “İş bize düştü. Şu anda da biz İlahiyat Fakültesi Binası konusunda gerekeni yapıyoruz.” Dedi.

Rektör Büyükalaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türk ve Prof. Dr. Sabri Ulukan’lı ile birlikte OKÜ Lezzet Vadisinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Üniversitenin fiziki ve akademik kadrosuyla ilgili bilgiler aktaran Büyükalaca, şuanda 9 bin 100 civarında öğrencinin olduğunu belirterek, akademik kadroda ise 300 kişiye yaklaşıldığını ifade etti.

2015’te yeni başlayacakları yeni projelerin olduğunu söyleyen Rektör Büyükalaca, “Yüksek lisan doktora eğitimine önem veriyoruz. Bu anlamda Merkezi Araştırma Laboratuvarımızın hemen yanına fen ve Sosyal bilimlere yönelik olarak bir endüstriler binası yapıyoruz. Bununla ilgili projeler hazırlandı. İnşallah ocak ayı içerisinde ihale edip bir yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz.” Dedi.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR
İlahiyat fakültesi binasını da gündeme aldıklarını belirten Büyükalaca, “Bu konuda Osmaniye’de birçok adım atıldı ama bir yere gidilemedi, iş bize düştü. Şu anda da biz İlahiyat Fakültesi Binası konusunda gerekeni yapıyoruz. Daha önce mimari projeyi biz hazırlatmıştık. Ve üniversite olarak biz o projeyi hayata geçiriyoruz. 2015 Yatırım planına koyduk ve inşallah mecliste de bir problem çıkmaz. Bilindiği üzere bütçe görüşmeleri de orada yapılmaktadır. İlahiyat fakültesine de 2015 yılı içerisinde başlamayı düşünüyoruz. Bütçe konusunda da binanın bir yıl içerisinde bitecek şekilde kaynağını ayırdık. İhale süreci ve müteahhitlerle bir sorun yaşanmadığı sürece bir yıl içerisinde bitirmeyi planlıyoruz.” Diye konuştu.

SOSYAL TESİS KAZANDIRILACAK
Üniversiteye bugüne kadar yapmak isteyip de yapılamayan sosyal tesis projesinin de yatırım planına dahil edildiğini kaydeden Rektör Büyükalaca, “O konuda bugüne kadar başbakanlığın izniyle bu iş yapılıyordu ve bizim gibi üniversitelere bu izin verilmedi. Daha çok terör bölgesi ve çok az gelişmiş bölgelerdeki üniversitelere bu şansı tanıdı. Şunda bu yıl uzun uğraşlar sonun da bu yıl o izni aldık ve projemizi de hazırlattık. İçerisinde küçük bir misafir hane olan bir sosyal tesis ve aynı zamanda çalışanlarımızın çocukları için bir kreş düşünüyoruz aynı bina içerisinde. Çünkü hem akademik hem de idari nüfusumuz artıyor her geçen gün. Bu projemizi de 2015 yatırım planımıza koyduk. Son olarak ta Kadirli’de dört yıllık olan Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun binasını yatırım planına aldırdık. İnşallah o inşaata da 2015 yılı içerisinde başlayacağız. Yani bugün üç tane merkezde bir tane Kadirli’de olmak üzere dört yeni inşaata başlayıp 2015 bir sorun yaşamadığımız sürece başlayıp bitirmeyi düşünüyoruz. Bu binalarımızı da bitirdiğimiz zaman ana omurgada bir çok şeyi tamamlamış olacağız.” Şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar