27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Iğdırda köy okulu öğrencileri gönüllerince eğlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Iğdırda köy okulu öğrencileri gönüllerince eğlendi
Abone ol
ığdır’da Köy Okulu öğrencileri Gönüllerince Eğlendiler

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Yukarıtopraklı Köyü İlkokulu öğrencileri, okullarında düzenlenen etkinlik ile eğlenceli anlar yaşadı.

Iğdır Girişimci Kadınlar Kooperatifi tarafından hazırlanan Iğdır Üniversitesi, Mutluluk Vagonu Iğdır Temsilciliği, Iğdır Berberler ve Kuaförler Derneği ile İhlas Haber Ajansı Iğdır Temsilciliği tarafından da desteklenen sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Yukarıtopraklı köyü İlkokulunda etkinlik düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi öğrencileri ve Mutluluk Vagonu Iğdır Temsilciliği gönüllüleri öğrenciler ile oyun oynadı, palyaço gösterileri yaptı. Öğrenciler burada hem halay çekti hem de çeşitli bilgilendirici oyunlar oynadı. Projeyi düzenleyen Iğdır Girişimci Kadınlar Kooperatifi okulun bahçesine sacı kurarak öğrencilere gözleme ve kurabiye dağıttı. Iğdır Berberler ve Kuaförler Derneği, kız ve erkek çocukların saçlarını keserek çocukların saçlarına çocukların isteği doğrultusunda şekiller vererek çocukların gönüllerine dokundu. Etkinlikte çocuklar dron da uçurdu. Köy okulunda düzenlenen etkinlik dron ile havadan da görüntülendi.

Iğdır Girişimci Kadınlar Kooperatifi Başkanı Yıldız Aktaş, "Bugün Aralık ilçesinin Yukarıtopraklı köyüne sosyal sorumluluk projesi için geldik. Gözleme ve kurabiyelerimizi yaptık öğrencilere dağıttık. Bizde bu projenin içinde olduğumuz için çok mutlu olduk. Bundan sonra bu tür projelere daha çok yer vereceğiz” dedi.

Çocukların kalbine dokunmak için geldiklerini söyleyen Mutluluk Vagonu Iğdır Temsilcisi Zeynep Dilara Kalkan ise, “Ekip arkadaşlarımız ile beraber büyük bir organizasyon için buradayız. Bir yandan kuaförlerimiz çocukların saçlarını yapmakta kadın kooperatiflerimiz çocuklara gözleme yapmaktadır. Bizde çocuklar ile eğlenmek için buradayız” dedi.

Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Yıldırım öğrencilerin hayatına dokunmak için projenin içinde olduğunu dile getirerek, "Buraya çocuklarımız ile hem eğlenmek hem de onlara destek olmak amacıyla geldik. Onların saçlarını keserek saçlarını boyuyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olan Iğdır Girişimci Kadınlar Kooperatifi de gözleme ve kurabiye yaparak çocuklara dağıttı. Burada hem üniversite, hem sivil toplum kuruluşu hem de şehrimizin esnafları kuaförleri olarak burada yer aldık. Biz köy okulundaki çocuklarımız ile bir gönül bağı kurmayı hedefliyorduk. Bunun içinde çok güzel bir etkinlik oldu” dedi. Öğrencilerden Alan Uçar düzenlenen etkinlikte çok mutlu olduğunu söyleyerek; “Burada fotoğraf çektik. Kurabiye ve gözleme dağıttılar. Saçımızı kestiler, boyadılar. Oyun oynadık” dedi.

Öğrencilerden Hiranur Çoşan ise böyle etkinliklerin sürekli olmasını istediğini belirterek, “Burada oyun oynadık, gözleme yedik. Çok mutluyum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kocaelide müstehcen yayın yapan kadın gözaltına alındıÖnceki Haber

Kocaelide müstehcen yayın yapan kadın gö...

Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinin tarihi belli olduSonraki Haber

Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar