04 Ekim 2026, Pazar
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hürriyetçi Sağlık Sen’den Torba Kanun Tepkisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hürriyetçi Sağlık Sen’den Torba Kanun Tepkisi
Abone ol
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılan değişikliğe Hürriyetçi Sağlık Sen’den sert tepki. Genel Başkan Muhammet Birinci, aday memurların iş güvencesinin zedelendiğini açıkladı.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik içeren Torba Kanun’un, 29 Ocak 2026 tarihli ve 33153 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci, düzenlemeye ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, aday memurların iş güvencesinin ağır biçimde zedelendiğini vurguladı.

Genel Başkan Muhammet Birinci, açıklamasında Torba Kanun ile aday memurların, uyarma ve kınama gibi en hafif disiplin cezaları gerekçe gösterilerek memuriyetten çıkarılabileceğine dikkat çekti.

Ayrıca memuriyetten çıkarılan adayların üç yıl boyunca yeniden devlet memurluğuna alınamayacağını belirten Birinci, bu yaklaşımın aday memurluğun temel amacına aykırı olduğunu ifade etti.

“Aday memurluk; cezalandırma değil, öğrenme, uyum ve mesleğe hazırlanma sürecidir. Henüz mesleğin başında olan kamu çalışanlarını liyakatsiz yöneticilerin insafına terk etmek, mesleki gelişimi sekteye uğratacaktır.”

Birinci, yapılan düzenlemenin kamu hizmetini güçlendirmekten uzak olduğunu belirterek, korku ve baskı ortamı oluşturduğunu dile getirdi.

Bu anlayışla ne nitelikli kamu hizmeti ne de kaliteli sağlık hizmeti sunulabileceğini vurgulayan Birinci, çalışan motivasyonunun ciddi zarar göreceğini söyledi.

Açıklamada, disiplin amirlerine tanınan geniş ve denetimsiz takdir yetkisine de dikkat çekildi. Bu yetkinin keyfi uygulamalara zemin hazırladığını belirten Birinci, düzenlemenin kamu çalışanlarının sendikal tercihlerini özgürce kullanmalarının önünde engel oluşturduğunu ifade etti.

Birinci, siyasi ve bürokratik destekle örgütlenen sendikalara zorla üye kazandırma riskine işaret ederek, düşünce ve ifade özgürlüğünün baskı altına alınabileceği uyarısında bulundu.

Hürriyetçi Sağlık Sen Genel Başkanı Muhammet Birinci açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“İş güvencesi olmayan bir kamu çalışanı özgür değildir. Korku ile çalışan bir kamu çalışanından verimli ve nitelikli hizmet beklenemez.

Aday memurlar üzerinden tüm kamu çalışanlarına gözdağı vermeyi amaçlayan bu düzenleme derhal geri çekilmelidir.

Sağlık emekçilerinin haklarını geriye götüren her düzenlemenin karşısında durmaya, hukuki ve sendikal mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı Önceki Haber

Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2...

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Berat Kandili mesajı Sonraki Haber

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Sira...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar