160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Her Çocuk Matematikte Başarılı Olabilir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Her Çocuk Matematikte Başarılı Olabilir
Abone ol
Olimpiyat matematik öğretmeni Ramazan Aydın, her öğrencinin matematikte potansiyeli olduğunu ve doğru eğitimle bu potansiyelin ortaya çıkarılabileceğini söyledi.

Olimpiyat matematik öğretmeni Ramazan Aydın, her öğrencinin matematikte potansiyeli olduğunu ve doğru eğitimle bu potansiyelin ortaya çıkarılabileceğini söyledi.

Aydın, çocukların seviyesine göre ve doğru yöntemlerle eğitim verildiğinde matematikte başarı yakalamanın mümkün olduğunu vurguladı.

Aydın, ortaokul ve lisede çocukların karma bir eğitimden geçtiğini ve seviyesi ne olursa olsun aynı matematiği gördüğünü belirtti.

Bu durumun çocukların matematikte gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmasını engellediğini vurgulayan Aydın, "Zayıf olan çocuklar geride kalıp öğrenemediğini,

matematiğe yeteneği olan çocuklar ise kendi seviyelerine göre kolay olan programdan sıkıldığını" ifade etti.

Yıllardır ulusal ve uluslararası matematik olimpiyatlarına öğrenci hazırladıklarını ve dereceler elde ettiklerini kaydeden Aydın,

doğru matematik eğitimi gören her öğrencinin matematik netlerini artıracağını söyledi.

Aydın, "Sınıf gözetmeksizin çocukların seviyesine göre eğitim verilmesi gerekir. Matematiğin sınıfı yoktur. Biz burada onu yapıyoruz.

Nereye kadar biliyorsa, nereye kadar öğrenmişse onun üstüne koyarak ilerliyoruz. Doğru yüklemeler, doğru kaynaklar ve bunu doğru modelleyebilecek iyi bir eğitmenle her çocuk matematiği yapar.

Hedef her çocuğun matematikte kendi potansiyeline ulaşabilmesi olmalı." dedi.

Çocuklarını matematik olimpiyatlarına hazırlayan veliler de, matematik dersi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Matematiğin sevilerek öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan veliler, çocukların matematiğe karşı önyargılarını yenmeleri ve korkmamaları için teşvik edilmesi gerektiğini savundu.

Matematik olimpiyatlarına katılan öğrenciler de, olimpiyatlarda aldıkları eğitimin matematikteki başarılarını artırdığını ifade etti.

Öğrenciler, olimpiyatlarda daha zorlayıcı sorularla karşılaştıklarını ve bu sayede problem çözme becerilerini geliştirdiklerini kaydettiler.

Matematik olimpiyat sınıfında olmayan ama aldıkları matematik eğitimi ile seviyelerini artırarak matematikte gerçek potansiyellerini ortaya koyan öğrenciler de,

matematiğin herkes için olduğunu ve çalışarak başarılabileceğini söylediler.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silahlı şahsın elinden KADES kurtardı Önceki Haber

Silahlı şahsın elinden KADES kurtardı

Yozgatta bağımsız belediye başkan adayı ilginç seçim kampanyasıyla dikkat çekiyor Sonraki Haber

Yozgatta bağımsız belediye başkan adayı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar