16 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hava Tahmin Uzmanı Macit: 3 Büyükşehirde hava sıcaklıkları pazar gününe kadar artacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hava Tahmin Uzmanı Macit: 3 Büyükşehirde hava sıcaklıkları pazar gününe kadar artacak
Abone ol
çevre, şehircilik Ve Iklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, ülke Genelinde Beklenen Hava Tahmin Raporlarına Ilişkin Açıklamalarda Bulundu. Macit, "3 Büyükşehir’de Hava Sıcaklıkları Pazar Gününe Kadar Artacak" Dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin uzmanı Abdullah Macit, ülke genelinde beklenen hava tahmin raporlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Macit, "3 Büyükşehir’de hava sıcaklıkları pazar gününe kadar artacak" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin uzmanı Abdullah Macit, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava tahmin raporlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çarşamba günü Batı Karadeniz’de, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ve Karadeniz’in özellikle doğu kesimlerinde yağışların devam etmesini beklediklerini belirten ifade eden Macit, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz"

"Marmara’nın kuzeyinde yağışlar devam ediyor. Yağışlar genellikle iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, kıyılarda yağmur şeklinde olacak. Perşembe ve cuma günü de Karadeniz’in tamamında, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda ve Doğu Anadolu’nun doğusunda yağışlar devam ediyor. Yağışlar kıyılarda yine yağmura dönecek ama iç kesimlerde kar şeklinde olmasını bekliyoruz. Özellikle buzlanma ve don olayı, yağışın geçmesiyle birlikte, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kendini gösteriyor. Vatandaşların ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Bir de Doğu Karadeniz’in iç kesimleriyle Doğu Anadolu’nun doğusunun yükseklerinde de çığ tehlikesi devam ediyor. Bu konuda da dikkatli olurlarsa vatandaşlarımızı uyaralım."

"3 Büyükşehir’de hava sıcaklıkları pazar gününe kadar artacak"

3 Büyükşehir’de beklenen hava durumuna ilişkin konuşan Macit, "İstanbul’da sıcaklıklar artıyor. Hava sıcaklıkları önümüzdeki 3 gün boyunca 10-12 derece civarında olacak. İstanbul’da yağmur bekliyoruz. İstanbul’da sıcaklık düşüşü hafta sonu, pazar gününden itibaren bekleniyor. Ankara’da yağış beklemiyoruz ancak sabah saatlerinde hava sıcaklığı, çarşamba günü sabah, eksi 5 dereceye kadar düşüyor. Ama Ankara’da önümüzdeki 3 gün boyunca, yine gece sıcaklıkları ile beraber gündüz sıcaklıkları da artış gösterecek. İzmir’de yağış beklemiyoruz. Hava sıcaklığı 15-16 dereceye kadar çıkacak. Hava sıcaklıkları pazar gününe kadar, batı kesimlerde 3 büyük şehirde artıyor. Pazar günden itibaren azalış bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Futbolun efsane ismi Vali Akbıyıka ‘Gerçek Kral Tanju Çolak kitabını hediye etti Önceki Haber

Futbolun efsane ismi Vali Akbıyıka ‘Gerç...

Boğularak öldürülen kadın son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber

Boğularak öldürülen kadın son yolculuğun...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar