Hatay’da etkili olan sağanak yağışlar sonrası Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri, il genelinde anında müdahalelerde bulunarak 60 vatandaşı ve 13 aracı sel sularından kurtardı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından teyakkuz haline geçen Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), olumsuz hava koşulları nedeniyle yaşanan vakalara hızla müdahale etti.
HBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) bünyesindeki ekipler, 15 ilçede vatandaşlardan gelen ihbarları değerlendirerek zor durumda kalan vatandaşlara yardım etti.
Sabah saatlerinde başlayan yoğun yağışla birlikte 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarları değerlendiren AKOM ekipleri, hızlı sevk ve etkin müdahalelerle olası can kayıplarının önüne geçti.
Özellikle Payas ilçesinde etkili olan yağışlarda Kara Cami, Fatih ve Cumhuriyet Mahallelerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ile Yetkin Eşan Battı Çıktı mevkisi ve Rende Kavşağı’nda araçlarında mahsur kalan 60 kişi kurtarılarak güvenli bölgelere tahliye edildi.
Su baskınından etkilenen bölgelerde suda ilerleyemeyen 13 araç, HBB ekipleri tarafından çekilerek güvenli alanlara taşındı.
Ayrıca 20 konutta dalgıç pompa kurulumu yapılarak su tahliye işlemleri gerçekleştirildi ve vatandaşların mağduriyeti giderildi.
Hatay genelinde yürütülen çalışmalarda, HBB’ye bağlı tüm birimler sahada aktif görev aldı. Ekipler 82 araç ve 151 personel ile su baskını ve taşkınlara karşı mücadele ediyor.
Çalışmalara HATSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi, Fen İşleri, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar, Zabıta, Ulaşım ve Mezarlıklar Daire Başkanlıkları tam kapasiteyle destek veriyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yağışların etkilerini en kısa sürede ortadan kaldırmak için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.
Yetkililer, vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunarak, ekiplerin sahada kesintisiz çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.
Yorum Yazın