
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Birleşmiş Milletler (BM) iş birliğiyle Antakya'da dezavantajlı gruplar için önemli bir adım atıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Birleşmiş Milletler (BM) iş birliğiyle Antakya'da dezavantajlı gruplar için önemli bir adım atıldı.
Günyazı mevkiinde HBB Expo Yerleşkesi karşısında inşa edilen "Kadın, Engelli ve Yaşlı Koordinasyon Merkezi" tamamlandı ve 8 Şubat 2024'te hizmete başlamaya hazır.
Merkez, depremden en çok etkilenen dezavantajlı gruplar için umut ışığı olacak.
Yaşlı, engelli, kadın ve çocuklara psikolojik, sosyal ve maddi destek sunacak merkezde;
Psiko-sosyal danışmanlık
Rehberlik
Bilgilendirme
Yönlendirme
Sanat atölyeleri
Açık hava oyun alanları
Ayni ve nakdi yardımlar
gibi birçok hizmet sunulacak.
BM Türkiye Mukim Koordinatörü Dr. Babatunde Ahonsi, merkezin açılışına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"BM olarak tüm birim ve ekiplerimizle birlikte bugün Hatay'ı ziyaret ediyoruz.
Amacımız, yıkıcı depremden bir yıl sonra toparlanma çalışmalarının durumunu anlamak ve depremden en ağır hasar alan illerden biri olan Hatay'la dayanışma içinde olduğumuzu göstermek.
Bu projemiz, UNDP'nin deprem sonrası yardım çalışmalarına yaptığı katkılardan sadece biri. Umarım bu ziyaret vesilesiyle ortaklıklarımız ve işbirliklerimiz daha da güçlenecek.
Hatay halkına desteğimizi sürdürmek ve en kısa zamanda tam toparlanmaya doğru ilerlemek için hep birlikte çalışmak istiyoruz."
HBB yetkilileri de depremin ilk gününden itibaren dezavantajlı gruplar için proje çalışmalarına devam ettiklerini ve bu merkezin yaşlı, engelli, kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir adım olduğunu belirtti.
307 metrekare kapalı prefabrik yapıdan oluşan merkez, 8 Şubat 2024'te kapılarını ihtiyaç sahiplerine açacak.

Yorum Yazın