17 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.281
EURO35.045
ALTIN2474.1

Hatay'da 1 milyon metreküp enkaz kaldırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay'da 1 milyon metreküp enkaz kaldırıldı
Abone ol
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da bugüne kadar yaklaşık 1 milyon metreküp enkaz yerleşim yerlerinden taşındı. Bu depremler "Asrın felaketi" olarak nitelendirilmekte ve Hatay ilinde ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hala devam etmektedir.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'da bugüne kadar yaklaşık 1 milyon metreküp enkaz yerleşim yerlerinden taşındı.

Bu depremler "Asrın felaketi" olarak nitelendirilmekte ve Hatay ilinde ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları hala devam etmektedir.

Yıkım çalışmaları, merkez Antakya ilçesinin yanı sıra Defne, Samandağ, Payas, Altınözü, İskenderun, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerinde de yıkım kararı verilen binalarda ekipler tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu ilçelerdeki ekipler, ağır hasarlı binaları güvenli bir şekilde yıkarak enkazı kaldırmak için büyük bir çaba sarf etmektedir.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, arama kurtarma operasyonları ve diğer acil çalışmaların tamamlanmasının ardından feliketten etkilenen şehir ve köylerin yeniden inşası için yoğun çaba harcandığını belirtti.

Masatlı, kent merkezini oluşturan Antakya ve Defne ilçelerinde hasarlı binaların yıkımı, enkazların kaldırılması ve ayrıştırma işlemlerinin hala devam ettiğini ifade etti. "Ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında insan ve çevre sağlığına büyük özen gösterilmektedir" dedi.

Bugüne kadar Hatay'daki yerleşim bölgelerinden yaklaşık 1 milyon metreküp enkazın kaldırıldığını belirtti.

Bu çalışmalara ek olarak, yeni hastaneler, kamu binaları ve diğer tesislerin de dahil olduğu afet bölgesinde altyapının yeniden inşasına hükümetimiz tarafından aynı anda başlandığını söyledi.

Yerleşim yerlerinin tamamen restore edilmesi ve sosyal düzenin yeniden tesis edilmesi için kapsamlı bir mobilizasyon başlatılmıştır."

Masatlı, ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkazların kaldırılmasının en kısa sürede tamamlanacağını vurguladı.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin, Kahramanmaraş'ın merkez üssü olduğu Hatay dahil 11 ilde büyük yıkıma neden olduğunu hatırlatan Masatlı, açıklamasını şu şekilde tamamladı:

"Felaketin başlangıcından itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki devletimiz, tüm kurumlarımız ve milletimizle birlikte etkilenen bölgeye yardım için koşmuştur.

Devletimiz, tüm kurumlarıyla birlikte medeniyetler şehri Hatay'daki yaraları hızlı bir şekilde sarmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarını sürdürecektir."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GGCden İhlas Medyaya 7 ödülÖnceki Haber

GGCden İhlas Medyaya 7 ödül

"Bakanlar sadece konteyner kenti değil Osmaniye genelini gezmeli"Sonraki Haber

"Bakanlar sadece konteyner kenti değil O...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar