20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Hakkaride Ramazan dolu dolu geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkaride Ramazan dolu dolu geçti
Abone ol
HAKKARİ İL MÜFTÜSÜ İSMAİL FAKİRULLAHOĞLU; “MÜBAREK RAMAZAN AYINDA CAMİ İÇİ VE CAMİ DIŞI GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ FAALİYETLERLE HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞTIK” DEDİ.

Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Ramazan ayında cami içinde ve dışında gerçekleştirilen faaliyetlerle herkese ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.


Ramazan ayı nedeniyle merkez başta olmak üzere köy ve mezralarda faaliyetlerde bulunduklarını belirten Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, gayelerinin tüm halka ulaşmak olduğunu söyledi. ‘Ramazan ve Dayanışma’ teması çerçevesinde faaliyetlerini merkez, köy ve mezralarda gerçekleştirdiklerini ifade eden


Fakirullahoğlu, “Ramazan ayının başlamasıyla birlikte başkanlığımda oluşturulan vaaz ve irşat ekiplerini merkez mahalleleri ile köy ve mezralara gönderdik. Oralarda yaşayan vatandaşlarımıza vaaz vermenin yanı sıra yatsı ve teravih namazlarını kıldırıp, mukabelelere iştirak ettiler. Ev ziyaretleri gerçekleştirip dayanışmanın önemiyle ilgili sohbetler yaptılar. Vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm bulmaya çalıştılar. Yine geleceğimizin teminatı olan gençlerle hasbihal ettiler. Her hafta iki din görevlisi Hakkari FM Radyosu’nun ’Cumaya Doğru’ programına konuk oldu. Yine bayan görevlilerimiz her akşam bir camide teravih namazından sonra bayanlara yönelik vaaz ve irşat programları tertip ettiler” dedi.


Etkinliklere olan ilginin memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Fakirullahoğlu, “Bütün cami ve Kur’an kurslarında devam ettirilen mukabelelere yoğun katılım oldu. Özellikle bayanlar mukabele ve teravih namazlarına büyük ilgi gösterdiler. Onların mukabelelere olan ilgileri, diğer kurslarımıza ilaveten ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarının faaliyete geçmesi ve camilerde bayanlara yönelik özel bölümlerin açılmasıyla birlikte her geçen gün biraz daha arttı. Bunu memnuniyetle gözlemledik. Ayrıca namaz vakitlerinde aileleriyle beraber camilere gelen çok sayıda çocuğun sesleri ve neşeleriyle Ramazan ayının manevi iklimine katkı verdiklerine şahit olduk” ifadelerini kullandı.



"Toplumun her kesimine ulaştık"


Ramazan ayında toplumun her kesimine ulaştıklarının altını çizen Fakirullahoğlu, “Din görevlileri ile irşat ekiplerimiz tarafından gerek il merkezinde, gerekse köy ve mezralarda tespit edilen fakir ve muhtaç ailelere hayırsever vatandaşların destekleri ile İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesinin imkanları ölçüsünde gıda yardımında bulunduk. Bunun yanında Ramazan ayı boyunca şehit yakınları ve gazileri ziyaret etmeye, onları yalnız bırakmamaya özen gösterdik. Evlerine konuk olup, birlikte iftar yaptık. Acı ve kederlerini paylaşıp, kendilerini teselli etmeye çalıştık. Şehit ve gaziliğin önemine vurgu yapan sohbetler yaptık. Görev başında veya terörle mücadele esnasında şehit olan görevliler için mevlit ve hatim programları düzenledik. Yine esnafların iş yerlerine giderek, kendilerine bol kazançlar elde etmelerini diledik. Cami-çocuk buluşmalarına önem verdik. Hemen hemen her gün Merkez Ulu Cami ile diğer camilerde ’Cami-Çocuk Buluşması’ adı altında programlar gerçekleştirdik. Din görevlilerimiz çocuklara cami ve cemaat bilinci vermeye çalıştı. Onları camiye ısındıracak faaliyetler gerçekleştirdik. Deprem mağduru çocuklar için ayrıca programlar düzenledik. Onları deprem psikolojisinden kurtaracak faaliyetlere önem verdik. Yine okullarda ’Ramazan ve Dayanışma’ temasıyla konferanslar düzenledik. Kısacası bu önemli ayda hemen hemen toplumun her kesimine ulaştık. Ben bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan ayının ilimiz, ülkemiz ve alemi İslam’ın kurtuluş ve hidayetine vesile olmasını Allah’tan diler, vatandaşlarımızın Kadir Gecesi ile Ramazan Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaldırıma çıkan otomobil ters yönden gelen motosikletle çarpıştıÖnceki Haber

Kaldırıma çıkan otomobil ters yönden gel...

Yazar Oranlı, Gazeteciliğe bakış eserini ikinci kez yayınladıSonraki Haber

Yazar Oranlı, Gazeteciliğe bakış eserini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar