29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5433
EURO34.9035
ALTIN2434.3

Gürer: "AK Parti İktidarları Döneminde Yaşlı Nüfus Yoksullaştı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gürer: "AK Parti İktidarları Döneminde Yaşlı Nüfus Yoksullaştı"
Abone ol
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de Yaptığı Konuşmalarda Ekonomik Krizin Etkilerini Değerlendirdi

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de Yaptığı Konuşmalarda Ekonomik Krizin Etkilerini Değerlendirdi

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP iktidarlarının yaşlı nüfusu yoksullaştırdığını belirterek, emeklilikle ilgili düzenlemelerdeki eksikliklerin, düşük emekli maaşları ve ekonomik krizin yaşlıların yaşamını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Gürer, Niğde'de devam eden yerel seçim çalışmaları kapsamında Yeşilgölcük, Azatlı, Bozköy ve Divarlı kasabalarında yaptığı konuşmalarda, yerel seçimde oyların belde ve kentin yönetimini belirleyeceğini vurguladı. Ayrıca, verilecek oyların ekonomik krizin etkilerini değerlendireceğini ifade etti.

Gürer, her ziyaret ettiği yerde ekonomik krizin etkilerinin ön planda olduğunu söyledi. Konuşmalarında tarımın sorunlarına ek olarak yaşlıların yaşadığı yoksulluğa da dikkat çeken Gürer,

"EYT sonrası emekli sayısı 16 milyona çıktı. Bir emekliye verilen maaş 10 bin lira. Büyük kentlerde ev kirası. Emekliye bu para ile yaşa demek bu ülkede yoksulluğu körüklemek demek" dedi.

TÜİK verilerine göre yaşlanan nüfusun yoksullaştığını da belirten Gürer, 2014 yılında 6 milyon 192 olan 65 ve daha yukarı yaş grubundaki nüfusun son on yılda yüzde 40.9 artarak 2023 yılında 8 milyon 722 bin kişiye ulaştığını ifade etti.

Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranının da arttığını belirten Gürer, yaşlı nüfusun yüzde 64'ünün 65-75 yaş aralığında olduğunu söyledi.

Ayrıca, yaşlı nüfusun yoksulluk oranının 2019'da yüzde 14.2 iken 2023'te yüzde 21.7'ye yükseldiğini belirtti.

Gürer, AKP iktidarlarının yanlış ekonomik politikalarının her kesimi yoksullaştırdığını ve yaşlıların yoksullaşmasında ciddi bir artış olduğunu vurgulayarak,

"Dededen toruna harçlık dönemi bitti. Harçlıklar, iş bulursa torundan dedeye dönüştü. Torununa bayramda dahi harçlık veremez duruma gelen dedeler, geçinebilmek için çocukların ve torunların desteğine ihtiyaç duyar duruma düşürüldüler.

Emekli maaşlarının açlık sınırının altında kalması, emeklinin temel ihtiyaçlarını karşılamasını dahi sorunlu kıldı" şeklinde konuştu.

Gürer, emekliliğin giderek zorlaştığını ve emekli maaşı ile yaşamanın açlıkla mücadeleye dönüştüğünü belirtti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şahin: Türkiye Yüzyılının en büyük çevre hareketi sıfır atıkÖnceki Haber

Şahin: Türkiye Yüzyılının en büyük çevre...

Diyarbakırda 3 tarihi çeşmede yeniden su akmaya başladıSonraki Haber

Diyarbakırda 3 tarihi çeşmede yeniden su...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar