24 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Gıda denetim koordinasyonundan kapsamlı denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda denetim koordinasyonundan kapsamlı denetim
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Halkın Sağlıklı Gıdaya Ulaşması Amacıyla Ilçe Belediyeleriyle Ortaklaşa Kurulan Gıda Denetim Koordinasyonu, 17 Ilçede Yüzlerce Işletmeye Yönelik Denetim Gerçekleştirdi. çınar Ve çüngüş Ilçelerinde Yapılan Denetimlerde, Son Tüketim Tarihi Geçmiş Ve Insan Tüketimine Uygun Olmadığı Belirlenen Yüzlerce Gıda ürününe Imha Edilmek üzere El Konulurken, Mevzuata Aykırı Uygulamaların Tespit Edildiği Işletmeler Hakkında Idari Işlem Başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, halkın sağlıklı gıdaya ulaşması amacıyla ilçe belediyeleriyle ortaklaşa kurulan gıda denetim koordinasyonu, 17 ilçede yüzlerce işletmeye yönelik denetim gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenilir ve sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla 17 ilçede yürüttüğü gıda denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı gıda denetim birimi ile ilçe belediyelerinin zabıta ekiplerinden oluşturulan gıda denetim koordinasyonu, Çınar ve Çüngüş ilçelerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik kapsamlı incelemelerde bulundu. Denetimlerde işletmelerin hijyen şartları, ürünlerin son tüketim tarihleri, muhafaza şartları ve personelin hijyen uygulamaları ayrıntılı olarak kontrol edildi. Ekipler, denetimlerin yanı sıra işletme çalışanlarına iş başında hijyen konusunda bilgilendirme yaparak eğitim de verdi. Çınar ve Çüngüş ilçelerinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda, son tüketim tarihi geçmiş ve insan tüketimine uygun olmadığı tespit edilen yüzlerce gıda ürününe, halk sağlığının korunması amacıyla imha edilmek üzere el konuldu. Mevzuata aykırı uygulamaların tespit edildiği işletmeler hakkında gerekli idari işlemler de başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, güvenilir gıda arzını sağlamak ve halk sağlığını tehdit edebilecek riskleri en aza indirmek amacıyla gıda denetim koordinasyonu aracılığıyla yürüttüğü denetimleri 17 ilçenin tamamında sürdürecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakan Çakır cinayetinde Zeynal kardeşlerin annesinden yargılamada haksızlık yapıldı iddiası Önceki Haber

Hakan Çakır cinayetinde Zeynal kardeşler...

Antalyanın içme suyu kaynağından pet bardak, alkol şişeleri, poşetler çıkartıldı Sonraki Haber

Antalyanın içme suyu kaynağından pet bar...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar