17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.7918
EURO35.1527
ALTIN2451.0
Yusuf Cinkara Otomotiv

Gemlikte Gazzeye destek yürüyüşü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gemlikte Gazzeye destek yürüyüşü
Abone ol
Gemliklilerin Yoğun Katılım Gösterdiği Yürüyüş Sonrası 15 Temmuz Meydanında Miting Düzenlendi. Israil'in 7 Ekim'den Bu Yana Gazze'yi Hedef Alan Insanlık Dışı Saldırılarına "dur" Demek Ve Teröre Tepki Göstermek Için Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde 17 Sivil Toplum örgütü Gazze’ye Destek Yürüyüşü Düzenledi.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde İsrail’in Filistin’e yönelik soykırımı telin edildi. Gemliklilerin yoğun katılım gösterdiği yürüyüş sonrası miting düzenlendi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’yi hedef alan insanlık dışı saldırılarına "dur" demek için Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde 17 sivil toplum örgütü Gazze’ye destek yürüyüşü düzenledi.

Engelsiz Kafe önünden başlayıp İstiklal Caddesi üzerinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na kadar süren yürüyüşte katılan yüzlerce kişi ellerinde Türk ve Filistin bayrağı ile İsrail’in zulmünü lanetleyen ‘Gemlik Filistin’in Yanında , “Soykırıma Hayır, Çocuklar Ölmesin, Soykırımcı İsrail, Bebek Katili İsrail, Ateşkes Hemen Şimdi, Filistin’e Özgürlük, Filistin İşgal Altında, Filistin İçin Sesini Yükselt" yazılı pankartlara yürüdüler. Yürüyüş sırasında ses sistemli araçtan Filistin ezgileri çalındı.

Yürüyüşe, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa Kılıç, Gemlik İlçe Müftüsü Mustafa Akdağ, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile hukuk fakültesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşün akabinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Veysel Kabul’un okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting düzenlendi.

Grup adına konuşan Ebubekir Armağan, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımın ve vahşetin bin an önce durması gerektiğini söyledi. Armağan, "Gazze’de su, gıda ve ilaç tükeniyor. Gazze’ye Refah Sınır Kapısı’ndan geçen yardımlar, ihtiyacın çok altında. Su, gıda, ilaç, yakıt ve diğer insani yardım malzemelerinin Gazze’ye gerektiği şekilde ulaştırılması gerekiyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseverlerle buluşturduÖnceki Haber

Bitkilerden yaptığı heykelleri sanatseve...

Filistin için bir araya gelen kadınlar ve çocuklar duygularını beyaz çarşaflara yazdıSonraki Haber

Filistin için bir araya gelen kadınlar v...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar