16 Ekim 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Frig Vadisinde 2026 yılı turizm sezonu açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Frig Vadisinde 2026 yılı turizm sezonu açıldı
Abone ol
Tarihi Frig Vadisi'nde 2026 Turizm Sezonu Açıldı.

Geçmişi yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanan tarihi Frig Vadisi bahar mevsiminin gelmesiyle ziyaretçi akınına uğrarken, havaların ısınmasıyla birlikte vadide 2026 turizm sezonu açıldı.

Afyonkarahisar ile birlikte Eskişehir ve Kütahya sınırları içerisinde yer alan Frig Vadisi havaların ısınması ile birlikte ilgi odağı olmaya başladı. İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyü, Frig, Roma ve Bizans dönemlerine ait kaya yerleşimleri, oyma kiliseler ve peri bacalarıyla açık hava müzesini hatırlatıyor. Doğal güzellikleriyle öne çıkan bölge, doğa yürüyüşü, bisiklet rotaları ve kamp alanlarıyla da ilgi görüyor.

Frig Vadisi’nde yer alan Ayazini köyü yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Köyü ziyaret eden turistler, tarihi ve doğal güzellikleriyle bölgeye hayran kalıyor. Ziyaretçiler, özellikle kaya oyma yapılar ve yürüyüş rotalarının etkileyici olduğunu ifade ediyor.

Vadide hareketliliğin artmasını en fazla sevinen hisse bölge esnafı oldu.

Mehmet Kılıç isimli esnaf yapılan restorasyon ve altyapı yatırımları sayesinde köyün daha cazip hale geldiğini, bu durumun da ticareti olumlu etkilediğini belirterek, herkesi vadi ve eşsiz eserleri görmeye davet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gazianteplileri vazgeçilmez yemeği: Kelle paça Önceki Haber

Gazianteplileri vazgeçilmez yemeği: Kell...

Köşkte kahvehane işletmecisi kalbine yenildi Sonraki Haber

Köşkte kahvehane işletmecisi kalbine yen...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar