160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Evi yanan aile yeni ev inşası için yardım bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Evi yanan aile yeni ev inşası için yardım bekliyor
Abone ol
BARTIN’DA EVLERİ YANGIN NEDENİYLE KULLANILAMAZ HALE GELEN VE GEÇİM KAYNAKLARI OLAN HAYVANLARI DA YANARAK TELEF OLAN 8 KİŞİLİK TELLİ AİLESİ YENİ BİR EV İNŞA EDEBİLMEK İÇİN YARDIM BEKLİYOR.

Bartın’a bağlı Kutlubeyyazıcılar köyündeki evleri yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen ve geçim kaynakları olan hayvanları da yanarak telef olan 8 kişilik Telli ailesi yeni bir ev inşa edebilmek için yardım bekliyor.


Nurettin Telli ve ailesinin Kutlubeyyazıcılar köyüne bağlı Tellilioğlu mahallesindeki evlerinde 2022 yılının Mayıs ayında yangın çıktı. 2 katlı evleri ve tüm eşyaları yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen 8 kişilik Telli ailesinin tek geçim kaynakları olan 8’i büyükbaş ve 1’i küçükbaş olmak üzere 9 hayvanı da alevlerin arasında kalarak telef oldu.



Yangınla birlikte tüm birikimleri de küle dönen aile geçici olarak aynı köydeki komşularının evinde yaşamaya başladı. Yangından sonra AFAD başta olmak üzere bazı kurum ve kuruluşlardan destek alan ailenin en büyük istekleri ise evlerini bir an önce yeniden inşa etmek.


Yıkılacak evlerinin yerine yeni bir ev inşa etmeyi isteyen Telli ailesinin tek umutları ise hayırseverlerin sağlayacağı yardım ve destekler olacak.


Evleri yanan Telli ailesinin 8 ferdi ile birlikte komşularının evinde yaşadığını söyleyen Kutlubeyyazıcılar köyü muhtarı Muharrem Ateş, “Gördüğünüz gibi yangın sebebiyle böyle bir mağduriyet yaşamışlardır. Maddi manevi, hayvanları, evi hiçbir şey kalmamak şartıyla ortadadır görünen. Hayırlısıyla yeni bir ev yapıp kendilerini güzel bir ortamda yaşatmaya mücadele ediyoruz. Burada Ankara’da çalışan bir komşusu var o evde kalıyorlar. Geçici tabi ki. Nasip olursa kendilerine başlarını sokabilecekleri bir ev yapıp sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz. Bunun için hayırsever vatandaşların yardımlarına ihtiyacımız var. Bu nedenle şimdiden yardım eden, etmek için mücadele veren tüm halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yazın kışı da var. Bir an önce başlarını sokup bir eve yerleştirebilirsek hayırseverlerin yardımlarıyla” dedi.


Yanan evindeki her şeyin kullanılamaz hale döndüğünü ve büyükbaş hayvanlarının da çıkan yangında telef olduğunu söyleyen Nurettin Telli’de, “Her şeyim gitti. Büyükbaş hayvanlarım da telef oldu” ifadelerinde bulundu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uluslararası Bisiklet Yarışlarında pedal sesleri Kayseri Erciyeste yankılandıÖnceki Haber

Uluslararası Bisiklet Yarışlarında pedal...

Hırsız hayatının şokunu yaşadı: Önce kameraya sonra polise yakalandıSonraki Haber

Hırsız hayatının şokunu yaşadı: Önce kam...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar