29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3786
EURO35.0153
ALTIN2324.8

Esnafı güçlendiren iş modeliyle öne çıkan marketler zinciri Trabzonda esnafla buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esnafı güçlendiren iş modeliyle öne çıkan marketler zinciri Trabzonda esnafla buluştu
Abone ol
Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, Toplantıda Geleneksel Esnaf Kültürünü Modern Marketçilikle Buluşturan Seç Market Iş Modelini, Esnafa Ve Yerel Ekonomiye Sağladıkları Katkıyı Anlattı.

Perakende sektöründe esnafı destekleyip güçlendiren iş modeliyle öne çıkan Seç Market, Trabzon’daki potansiyel iş ortaklarıyla bir araya geldi. Firmanın Genel Müdürü Altan Sekmen, toplantıda geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle buluşturan iş modelini esnafa ve yerel ekonomiye sağladıkları katkıyı anlattı.

Toplantıya katılan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, katılımcıların sorularını yanıtlayarak, firmanın bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü aşan mağaza sayısına ulaştığını belirtti. Sekmen, "Geleneksel esnaf kültürünü destekleyen, yoğun perakende rekabeti içerisinde, rekabette zorlanan esnaflarımıza güç veren ve esnaflarımıza rekabette ben de varım dedirten bir iş modeli. Seç Market bir zincir mağaza değil, tamamen esnafların bir araya geldiği, her esnafın kendi işletmesinin sahibi olduğu, patronu olmaya devam ettiği bir bayilik modeli. Yoğun perakende ortamı özellikle son yirmi yılda esnaflarımızın zorlanmasına ve rekabette geri kalmasına neden oldu. Bir açıdan çok iyi bir durum; modern perakendenin gelişmesi, ekonomiye katkıları çok önemli bunu biliyoruz. Ancak öte yandan da mahalle kültürünün temsilcisi, mahallenin bakkal amcası, mahallenin esnafı da bu yoğun rekabet ortamının hızlı büyümesi içerisinde güç kaybetmeye başladı. Seç Market bu noktada devreye giriyor. Bu vizyonla geleneksel esnafımızı modern bir perakendeci esnafına dönüştüren bir iş modeli. Bunu yaparken biraz önce vurguladığım gibi her esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ediyor. Seç Market’in Türkiye’nin 81 ilinde bilinen kurumsal kimliğine kavuşuyor. Kendisine sağladığı Yıldız Holding’in büyük satın alma gücünden yararlanma imkanına kavuşuyor esnafımız. Market esnafımıza 5 binin üzerinde ulusal markalı ve özel markalı ürün tedariği sağlıyor. Esnafımızı dijitalleştiriyor ve bunlar ile beraber Türkiye çapında sosyal medyada, geleneksel medyada, televizyonlarda reklamını sağlıyor. Dolayısıyla pazarlamasına destek vermiş oluyor. Ve bununla beraber bütün bu modern perakendeci esnaflarımıza dönüşmek isteyen esnaflarımıza tecrübeli saha ekipleri düzenli ziyaretlerle bilgi birikimimizi aktarıyorlar ve ticaret ve rekabette nasıl öne geçerler, nasıl müşterileri mutlu ederler konularında destek vermeye devam ediyor" dedi.

Hedeflerine de değinen Sekmen, "Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 500’ün üzerinde bayimiz faaliyetlerine devam ediyor. Hızlı bir büyüme içerisindeyiz ve bunu devam ettireceğiz. Ülkemizde 50-60 bin civarı bakkal-market olduğunu düşünüyoruz 50 metrekarenin üzerinde. Bunların içerisinden modern perakendeciye dönüşmek isteyen, rekabette güçlenmek isteyen bütün esnaflarımıza kapımız açık. Bizim planımız Seç Market ekosistemine dahil olmak isteyen bütün esnaflarımızı bir araya getirerek büyük bir esnaf ekosistemi oluşturmak. Bunu da ülkemizin 81 ilinde yaygınlığı aynı şekilde devam ettirerek sürdüreceğiz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocukların tehlikeli yolculukları yürekleri ağza getirdiÖnceki Haber

Çocukların tehlikeli yolculukları yürekl...

Bakan Özhaseki, AK Parti Yerel Yönetim lerine atanan Yılmazı tebrik ettiSonraki Haber

Bakan Özhaseki, AK Parti Yerel Yönetim l...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar