18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Erdoğan ve Putin’in Görüşme Tarihi Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan ve Putin’in Görüşme Tarihi Belli Oldu
Abone ol
Ankara ve Moskova'dan yapılan açıklamalar dünyanın gözünü yeniden Türkiye'ye çevirdi.

Dünyayı derinden sarsan Ukrayna-Rusya Savaşı'nda Rus tarafının Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan tek taraflı çekilmesiyle yeni bir kriz patlak verdi.

Geçtiğimiz gün Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın zamanda bir araya geleceğini belirtmesi, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ise "Cumhurbaşkanımızın Soçi ziyareti olacak. Soçi ziyaretinde tahıl anlaşmasında yeni aşama olabilir" şeklindeki açıklamasının ardından dünyanın gözü yeniden Türkiye'ye çevrildi.

Ankara ve Moskova'nın peş peşe gelen açıklamaları sonrası dünya medyası da Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden işlerlik kazanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in görüşmesine odaklandı.

4 Eylül'de Soçi'de Görüşecekler

Alınan bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşme tarihi belli oldu. 4 Eylül'de Soçi'de bir araya gelecek iki liderin gündeminde tahıl anlaşması ve Ukrayna meselesi olacak.

Tahıl Anlaşması'nda Kritik Rol Oynadı

Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşının başlamasının ardından tahıl krizinin çözümü için çabalarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmelerinde, tahıl koridorunun açılması için arabuluculuk rolü üstlendi.

Erdoğan'ın çabaları sonucunda, 29 Mart'ta Türkiye, Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da bir tahıl koridoru anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya göre, Ukrayna limanlarından tahıl gemileri, Rus savaş gemilerinin ateşi altında kalmadan Karadeniz'e açılacak ve uluslararası sularda güvenli bir şekilde gidecekleri yere ulaşacaktı.

Anlaşma Tek Taraflı Olarak İptal Edildi

Ancak, Rusya 20 Temmuz'da, Ukrayna'nın tahıl koridoru anlaşmasına uymadığı gerekçesiyle anlaşmadan tek taraflı olarak çekildiğini duyurdu. Bu gelişme, küresel gıda krizinin daha da derinleşmesine neden oldu.

Erdoğan-Putin Görüşmesi Umut Veriyor

Erdoğan-Putin görüşmesi, tahıl koridoru anlaşmasının yeniden hayata geçirilmesi için önemli bir fırsat olarak görülüyor. İki liderin, anlaşmanın yeniden işlerlik kazanması için somut adımlar atması bekleniyor.

Görüşmenin Gelecek Hafta Başlaması Planlanıyor

Erdoğan-Putin görüşmesinin gelecek hafta yapılması planlanıyor. Görüşmenin, Rusya'nın tahıl koridoru anlaşmasından çekilme kararından sonra iki liderin ilk yüz yüze görüşmesi olması bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aksarayda uyuşturucu tacirine jandarma operasyonuÖnceki Haber

Aksarayda uyuşturucu tacirine jandarma o...

Alanya Belediyesi mobil kısırlaştırma aracı yaylalardaSonraki Haber

Alanya Belediyesi mobil kısırlaştırma ar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar