14 Haziran, 2024, Cuma
DOLAR32.6431
EURO34.9179
ALTIN2449.2
Yusuf Cinkara Otomotiv

Erdoğan, “Filistin’in Mücadelesini Dünya Desteklemeli”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Erdoğan, “Filistin’in Mücadelesini Dünya Desteklemeli”
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Kobakhidze ve heyetini Ankara'da misafir etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Erdoğan, dost ve müttefik ülke Slovakya'dan dün gelen üzücü habere de değinerek, Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya yönelik saldırıyı kınadı ve Slovakya halkına "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gürcistan’ın 10 gün sonra kutlayacağı Bağımsızlık Günü'nü tebrik ederek, Kobakhidze’ye başbakanlık görevi için başarı dileklerinde bulundu.

İki ülke arasındaki görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Erdoğan, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve refahına yönelik güçlü desteğini bir kez daha vurguladım.

Ayrıca, Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme çabalarına olan desteğimizin süreceğini ifade ettim” dedi.

Erdoğan, ikili ticaret hacminin geçen yıl 3 milyar dolara ulaştığını, yeni hedefin 5 milyar dolar olduğunu belirterek, bu hedefe kısa sürede ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Bölgesel iş birliği projelerinin önemine dikkat çeken Erdoğan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun yeniden tam kapasiteyle faaliyete geçmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ayrıca, Gürcistan'ın büyük altyapı projelerine destek vermeye hazır olduklarını da ekledi.

Görüşmelerde güvenlik iş birliği konularının da ele alındığını belirten Erdoğan, FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle mücadelede daha etkin adımlar atacaklarını vurguladı.

Erdoğan, Filistin meselesine de değinerek, uluslararası toplumun Filistin halkının özgürlük mücadelesine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne olan desteğini bir kez daha yineledi ve Güney Kafkasya’da barışın önemini vurguladı.

Gürcistan Başbakanı Kobakhidze ise Türkiye'yi ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin stratejik bir ortak olduğunu ve bu ortaklığı takdir ettiklerini söyledi.

Kobakhidze, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gürcistan’a ziyarette bulunacağına dair söz verdiğini ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Görüşmelerin ardından Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanlığı arasında "Enerji Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Mutabakat zaptını Türkiye adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gürcistan adına ise Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Levan Davitashvili imzaladı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Digital Age Tech Summit 17nci kez İstanbulda başladıÖnceki Haber

Digital Age Tech Summit 17nci kez İstanb...

Hem altın hem de gümüş madalyanın sahibi olduSonraki Haber

Hem altın hem de gümüş madalyanın sahibi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar