29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.397
EURO35.0643
ALTIN2326.7

Engelsiz bilişim eğitim ödülü ASÜnün oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelsiz bilişim eğitim ödülü ASÜnün oldu
Abone ol
AKSARAY ÜNİVERSİTESİ’NİN (ASÜ) AHİLER KALKINMA AJANSI (AHİKA) DESTEĞİ İLE HAYATA GEÇİRDİĞİ VE “ENGELSİZ BİLGİYE BAĞIMSIZ ERİŞİM PROJESİ” KAPSAMINDA KURDUĞU “ENGELSİZ KÜTÜPHANE,” TÜRKİYE ENGELSİZ BİLİŞİM PLATFORMU TARAFINDAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ.

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) desteği ile hayata geçirdiği ve “Engelsiz Bilgiye Bağımsız Erişim Projesi” çerçevesinde kurduğu “Engelsiz Kütüphane,” Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından ödüle layık görüldü.


Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu, ülke genelinde engellilere yönelik yürütülen başarılı bilişim hizmetlerine “Engelsiz Bilişim Ödülleri” veriyor. “BİLTEVT’22: Uluslararası Engelsiz Bilişim 2022 Kongresi” Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kongre çerçevesinde törende ASÜ, “Engelsiz Bilişim Eğitim Ödülüne” layık görüldü. Jürinin gerekli incelemelerinin ardından ödül alamaya hak kazanan ASÜ’yü Manisa’da, ASÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Araştırma Görevlisi Cahit Şahin temsil etti.


“Engelsiz Bilgiye Bağımsız Erişim Projesi” ile oluşturulan kütüphanenin, engelleri ortadan kaldırmaya dair çalışmaların en somut örneklerinden birisi olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Biz, samimi biçimde engelleri ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi biz ödül almak için bu çalışmaları yapmıyoruz, ödüller bir sonuç olarak geliyor. Çok mutluyuz. Yaptığımız çalışmaların çeşitli platformlarda ödüle layık görülmesi, yürüdüğümüz yolun ne denli doğru olduğunu da gösteriyor. Katkı veren herkese ve bizleri ödüle layık gören Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu jürisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.


Engelsiz kampüs çalışmalarıyla Türkiye’ye rol model olan ASÜ, bu yıl, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen “Engelsiz Üniversiteler Ödülleri” çerçevesinde aldığı 29 Engelsiz Üniversite Bayrağı ile Türkiye birincisi olmuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BİK Genel Müdürü Erkılıç, “Matbaa lobisi”ne dikkat çektiÖnceki Haber

BİK Genel Müdürü Erkılıç, “Matbaa lobisi...

Edremit İl Güvenlik Toplantısına ev sahipliği yaptıSonraki Haber

Edremit İl Güvenlik Toplantısına ev sahi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar