160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Elazığda suların çekilmesiyle Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığda suların çekilmesiyle Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları ortaya çıktı
Abone ol
ELAZIĞ’IN BASKİL İLÇESİNE BAĞLI ŞEYH HASAN KÖYÜNDE BULUNAN SELÇUKLU VE OSMANLI MEZARLIĞI, SULARIN ÇEKİLMESİYLE YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Şeyh Hasan köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.


Baskil ilçesine bağlı Şeyh Hasan köyü Uzunoklar mezrasında bulunan Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları 1987 yılında yapılan Keban Barajı’nın ardından suların altında kalmıştı. Son dönemde yaşanan hava sıcaklıklarının ardından suların çekilmesi ile tarihi mezarlıklar yeniden gün yüzüne çıktı. Tarihi mezarlıkların üzerinde bulunan yazılar Fırat Üniversitesi Sanat ve Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Korkmaz Şen tarafından Osmanlıcadan Türkçeye çevrilirken, mezarlık alanında saç örgülü mezar taşları, Davut yıldızı ve Süleyman mühürlü mezar taşları oldukça ilgi çeken yapıların başında geliyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
9. Uluslararası Resim Çalıştayı başladı Önceki Haber

9. Uluslararası Resim Çalıştayı başladı

Sarıcaoğlu: “İlk günkü heyecanla çalışıyoruz Sonraki Haber

Sarıcaoğlu: “İlk günkü heyecanla çalışıy...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar