29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3655
EURO34.7739
ALTIN2436.2

E-Ticaret İçin Ürün Fotoğraf Çekimleri Nasıl Yapılmalı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
E-Ticaret İçin Ürün Fotoğraf Çekimleri Nasıl Yapılmalı?
Abone ol
İnternetin hayatımıza girişi ile birlikte ticaret bambaşka bir şekle evirildi. Artık dünyanın en büyük markaları dahi ürünlerini satmak için e-ticaret seçeneğini tercih ediyor.

İnternetin hayatımıza girişi ile birlikte ticaret bambaşka bir şekle evirildi. Artık dünyanın en büyük markaları dahi ürünlerini satmak için e-ticaret seçeneğini tercih ediyor.

Satışların yüksek seviyelerde olabilmesi için birçok etmenin bir araya gelmesi gerekli. Ürün fotoğraf çekimi de bu etmenlerden bir tanesi. Bu gün bu çekimleri kendisi yapmayı düşünen kişiler için muhteşem bir rehber hazırladık. Çok vakit kaybetmeden bu etmenleri incelemeye başlayalım.

Ürün Fotoğraf Çekimlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Satışa koyacağınız ürünler için çekim yaparken dikkat etmeniz gereken 7 temel etmenden bahsedilebilir. Bu etmenlerin tamamını sağladığınız bir çekimin kötü olma ihtimali bulunmuyor. He zaman daha iyi bir çekim yapılabiliyor olsa da bu tarz bir çekim sizler için yeterli olacaktır.

Net Görüntüler Elde Edin!

İnternet sitesinde yayınlamak adına ürün çekimi yaparken dikkat etmeniz gereken ilk etmen fotoğrafların en üst seviyede netliğe sahip olmasıdır. Eğer fotoğraflarda kamera kalitesinin yetersizliği, ışığın yanlış gelişi ya da titreme gibi sorunlar sebebiyle fotoğraflarda netlik problemleri olursa bu ürün fotoğrafları satıcısına olumsuz etkiler sunacaktır.

Fotoğrafta Farklı Objeler Kullanmak Mümkün

Fotoğraf çekimi yaparken daha kaliteli bir çekim yapmak isterseniz farklı objeleri kullanmayı tercih edebilirsiniz. Satışını yaptığınız ürünü tek başına, arka planın önüne bırakmak da bir seçenek. Ancak yanına tamamlayıcı objeler de koyarsanız fotoğraflar çok daha kaliteli olacaktır. Bir duvar saati fotoğrafı çekecekseniz duvarınızda bir tablonun da bulunması fotoğrafın daha iyi gözükmesini sağlayabilir.

Kamera Kalitenizin Yeterli Düzeyde Olması Şart!

Hiç kuşkusuz teknolojideki ilerleme ürün fotoğraf çekimi için büyük bir avantaj. Artık son model akıllı telefonlarımızla dahi ürün çekimlerini yapabiliyoruz. Ancak profesyonel bir çekim yapabilmek için özel fotoğraf makinelerini almanız sizler için çok daha iyi olabilir. Size birçok farklı imkan sunacak olan cihazlar ile kusursuza yakın çekimler yapabilirsiniz.

Fotoğraf Çeşitliliğini Sağlamalısınız

Herhangi bir ürünü satın almayı düşünen kişiler ürünü birçok farklı açıdan görüntülemek isteyecektir. Haliyle bu sorunu ortadan kaldırmak adına birçok farklı fotoğrafla ürününüzün satışını yapmanız gerekli. Ürünün ne kadar çok açıdan ve farklı şekillerde fotoğrafını çekerseniz ürünü satma imkanınız o kadar artar. Üstüne üstlük bu sayede iade ve değişim sayılarını da düşürmüş olursunuz.

Detay Fotoğrafları Çok Etkili!

Fotoğraf çeşitliliği sağlarken 1-2 fotoğrafınızda detaya girmek size avantaj sağlayacaktır. Eğer bir gömlek satışı yapıyorsanız mankenin üzerinde gömleği fotoğraflayabilirsiniz. Ancak bir fotoğrafta çok yakın çekimle kumaşını göstermek ya da yaka kısmına yakınlaşarak buradaki detayı göstermek ürünün çok daha iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlayacaktır.

Işık ve Arka Plan Ayarlamalarını Yapın

Son olarak arka plan ve ışık ayarlamalarına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Düz bir arka plan tercih edebileceğiniz gibi ürüne uygun arka planlar da belirleyebilirsiniz. Çekimleri kapalı alanda yapacaksanız özel ekipmanlar ile ışığı ayarlamanız ve kusursuz fotoğraflar elde etmeniz gerekiyor.

Ürün Çekimi Kadar Ambalajlama da Önemli!

E-ticarette rekabet oldukça fazla. Haliyle muhteşem ürün çekimleri yapıyor olsanız da satış rakamlarında rakiplerinizin gerisinde kalabilirsiniz. Bunun sebebi ürünün kullanıcılara ulaştırılmasındaki diğer aşamaların özensiz geçmesidir. Ambalajlama ve kargo işlemleri bunun en önemli safhası olarak gösterilir.

Ürünleri alıcılarına ulaştırırken logo baskılı kargo poşeti kullanmanız sizi her zaman öne geçirecektir. Kurumsal bir marka kimliği oluşturma aşamasında tüm ürünlerde logo kullanımı büyük önem taşır. Nisma Ambalaj gibi üreticiler sizlere özel tasarımlar yapabileceği için logonuzu ambalaj ürünlerine basabilir. Böylece sizler de ürünü her aşamada başarılı bir şekilde alıcılara iletmiş olursunuz.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TFF 3. Lig: Aliağaspor FK: 1 - Malatya Arguvanspor: 1Önceki Haber

TFF 3. Lig: Aliağaspor FK: 1 - Malatya A...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “2026 yılında (enflasyonda) tek haneli rakamlara yeniden ulaşacağız”Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “2026 y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar