27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

DOSD Meram ilk ders zili için gün sayıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOSD Meram ilk ders zili için gün sayıyor
Abone ol
ön Kayıtları Devam Eden Dosd Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi Ilk Ders Zili Için Gün Sayıyor.

Ön kayıtları devam eden DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi ilk ders zili için gün sayıyor. Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, eğitim modeliyle Türkiye’de ilk ve tek olacak DOSD Meram’da hazırlıkların tamamlandığını ve kısa süre içerisinde eğitimlerin başlayacağını belirtti.

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi açılışı için gün sayıyor. Eğitim modeliyle Türkiye’deki ilk ve tek merkez olan DOSD Meram’da binanın hazırlıklarında sona gelinirken ön kayıtlar için yoğun bir başvuru süreci yaşanıyor.

“DOSD Meram özel bireylerimizin ve ailelerinin hayatlarına önemli dokunuşlar yapacak”

Down sendromlu bireylerin hayatına dokunmak için hayata geçirilen DOSD Meram’da inşaat sürecinin tamamen tamamlandığını ve sadece rötuşların yapıldığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, eğitim alacak bireylerle eğitimci ve gönüllülerin ön başvuru sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD’un belediye, üniversite, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle oluşturulan Türkiye’deki ilk ve tek merkez olacağını ifade eden Başkan Mustafa Kavuş, “DOSD Meram, down sendromlu bireylerin yaşama katılımlarını ve hayatın içindeki rolleri üstlenebilmelerini sağlayacak. Fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişimlerine katkı sunacak ve bireysel özelliklerini öne çıkaracak. DOSD Meram için artık son virajdayız. Kayıtlar tamamlanır tamamlanmaz eğitimlere başlayacak, çocuklarımızın ve ailelerin yaşamlarına dokunmaya gayret edeceğiz. Bu önemli ve güzel fırsattan yararlanabilmeleri adına tüm özel bireylerimizin ön kayıt yaptırmaları gerekiyor” dedi.

Durunday Mahallesi’nde bulunan DOSD Meram 8 bin 835 metrekare arsa alanı içerisinde, bin 340 metrekare kapalı alana ve 5 bin metrekare yeşil alana sahip. Merkez bünyesinde, eğitim birimleri, sosyal tesis, idari birimler, rehabilitasyon uygulama alanı, spor atölyesi, fizik tedavi merkezi ile konaklama alanları bulunuyor. Özel bireyler, merkezde ayrıca 6 bireysel eğitim sınıfı ve 2 grup eğitim sınıfında eğitim alacak. Bireysel sınıflarda haftada 240 saat eğitim, grup sınıflarda ise haftada 192 saat eğitim imkanı sağlanacak. Down sendromlu bireyler, kapalı ve açık alanlarda sunulacak uygulamalı eğitimler sayesinde dil ve motor becerilerini özgün programlarla geliştirecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Bakkalcıoğlu öğrencileri kampa uğurladıÖnceki Haber

Başkan Bakkalcıoğlu öğrencileri kampa uğ...

Sempozyumda çocuklara eğlenceli aktivitelerSonraki Haber

Sempozyumda çocuklara eğlenceli aktivite...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar