160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Diyarbakırda kırsal ilçelerde 75 kilometrelik sulama kanalı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda kırsal ilçelerde 75 kilometrelik sulama kanalı yapıldı
Abone ol
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Susuz Arazileri Suyla Buluşturmak, Bu Yolla Tarım Ve Hayvancılığa Destek Olmak Amacıyla Kırsal Ilçe Mahallelerinde 75 Kilometrelik Açık-kapalı Sulama Kanalı Yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, susuz arazileri suyla buluşturmak, bu yolla tarım ve hayvancılığa destek olmak amacıyla kırsal ilçe mahallelerinde 75 kilometrelik açık-kapalı sulama kanalı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkanlığa bağlı ekipler, kent genelinde suyu verimli kullanmak ve susuz arazileri suyla buluşturmak için projeler üretiyor. Projeler kapsamında büyükşehir ekipleri, ilçelere bağlı kırsal mahallelerde 75 kilometrelik açık-kapalı sulama kanalı yaptı.

Çermik-Çüngüş ilçelerinde devam eden projelerin yüzde 71’i; Hani-Lice-Kulp ilçelerinde yüzde 84’ü, Kocaköy-Dicle-Ergani-Hazro ilçelerinde ise yüzde 60’ı tamamlandı. Ekipler, projelerin kalan kısımlarının hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalara devam ediyor. Kulp ilçesi Çağlayan Mahallesinde yeni Hayvan İçme Suyu (HİS) göleti, Narlıca Mahallesinde sulama kanalı; Çermik ilçesi Çalıtepe Mahallesi’nde 2 adet HİS göleti; Lice ilçesi Yalaza Mahallesinde HİS göleti ve sulama kanalları için etüt çalışması yapıldı.

Sur ilçesi Büyükkadı, Lice ilçesi Yalaza, Kulp ilçesi İslamköy (Ağdat mezrası), Hazro ilçesi Koçbaba ve Karpuzlu, Bağlar ilçesi Övündüler, Kayapınar ilçesi Kırkpınar, Çermik ilçesi Akçaörten ve Örenkuyu mahallelerindeki göletler ve tarımsal sulama borularında bakım onarım çalışması yapıldı.

Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Velat Özer, il genelinde hizmet etme gayreti içinde olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak amacımız, yerel ekonomiyi güçlendirmek ve bu amaçla hedeflediğimiz üretimi kırsal mahallelerde teşvik etmektir. Tarım ve hayvancılıkta daha verimli olabilmemiz için su kaynaklarımızı doğru temelde kullanmamız gerekiyor. Yaptığımız projelerle toprakları tarıma elverişli hale getirip su kaybını önlemek amacıyla kapalı ve açık kanal olmak üzere sulama sistemleri yapıyoruz” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Pehlivan: Çukurova Uluslararası Havalimanımızın turizm sektörüne olumlu yansımalarını en iyi şekilde değerlendireceğizÖnceki Haber

Vali Pehlivan: Çukurova Uluslararası Hav...

Yok böyle hırsızlıkSonraki Haber

Yok böyle hırsızlık

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar