160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Diyarbakırda bin 110 bina için acil yıkım kararı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda bin 110 bina için acil yıkım kararı
Abone ol
DİYARBAKIR’DA, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İL MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINDA 45 BİN 149 BİNADA DENETİM YAPILDI.

Diyarbakır’da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen hasar tespit çalışmalarında 45 bin 149 binada denetim yapıldı.


Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin Diyarbakır’da enkaz çalışmaları tamamlanırken, ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremde şehirdeki binalarda hasar tespit çalışmaları sürüyor.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri tarafından şehirde yürütülen çalışmalarda şimdiye kadar 45 bin 149 binada hasar tespiti yapıldı. Hasar tespiti yapılan binalar içerisinde bin 110 binanın (8 bin 284 ev) acil yıkılmakla birlikte ağır hasarlı olduğu belirlendi.


Öte yandan bin 44 binanın (12 bin 106 ev) orta hasarlı, 10 bin 977 binanın ise az hasarlı olduğu tespit edildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizlide depremzede öğrenciler için tüm çalışmalar tamamlandı Önceki Haber

Denizlide depremzede öğrenciler için tüm...

ABDden Türkiye ve Suriyeye depremler nedeniyle 100 milyon dolar ek yardım Sonraki Haber

ABDden Türkiye ve Suriyeye depremler ned...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar