28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3461
EURO35.1203
ALTIN2311.1

Diyarbakırda bakır ustası çeyrek asırdır el emeği göz nuru sanat işliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakırda bakır ustası çeyrek asırdır el emeği göz nuru sanat işliyor
Abone ol
DİYARBAKIR’IN TARİHİ SUR İLÇESİNDE 25 YILDIR BAKIRA BİR BİRİNDEN FARKLI FİGÜRLER İŞLEYEN HASAN BARAKACI, EL EMEĞİ GÖZ NURU ÜRÜNLERİ YERLİ VE YABANCI VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNUYOR.

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 25 yıldır bakıra bir birinden farklı figürler işleyen Hasan Barakacı, el emeği göz nuru ürünleri yerli ve yabancı vatandaşların beğenisine sunuyor.


Sur ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Hasan Barakacı, 25 yıldır bakırdan tablolar yapıp sanatsal figürler işleyerek yerli ve yabancı vatandaşların beğenisine sunuyor. Diyarbakır figürleri, Osmanlı tuğrası, hayvan figürleri yaptığını ifade eden Barakacı, belirtiği figürler dışında özel sipariş üzerine ürünler tasarladığını belirtti. Ürünlerin işlenme süresi tablodan tabloya değiştiğini aktaran sanat ustası Barakacı, “Bazı tablolar günlerimi alırken, bazı tablolarda saatlerimi alıyor. Çalışmanın işçiliğine göre değişiyor. Örneğin, Ayet-el Kürsi’nin işlemesini 2,5 günde bitirdim. Çünkü bir noktası eksik veya fazla oldu mu hemen ayetin çalışmasını değiştiriyorum. Tek tek harflerini kontrol ede ede işlemesini yapıyorum. İnternetten satış yapmıyorum; tek geçim kaynağım bu. Mesleğe çocuk yaşlarda başladım. Bu meslekle uğraşan çok az insan var. Kimse kalmadı, rağbet görmüyor. Çünkü eski ustalar hem çırak yetiştirmediler hem de kimse çocuklarını bakırcılık mesleğine de yönlendirmiyor. Mesleği Diyarbakır’da öğrenemedim, çırak olarak Adana’ya gittim. Çalıştığım yerde pratik yaparak öğrendim. Yanlışlarımı düzelterek kendi çabamla öğrendim. Diyarbakır’da usta olarak dükkanımı açtım. Bütün tabloları yapıyorum. Ağır işçilik ve sabır gerektiren ürünler tasarlıyorum. Ürünlerim genellikle Diyarbakır halkı ve gelen turistler tarafından ilgi görmekte’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şeride takılan kurye kazılan kanala düştüÖnceki Haber

Şeride takılan kurye kazılan kanala düşt...

Yük taşıyan araçlara denetim yapıldıSonraki Haber

Yük taşıyan araçlara denetim yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar