160x600
27 Haziran, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yarın inşallah Sudanda ateşkes olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yarın inşallah Sudanda ateşkes olacak
Abone ol
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, SUDAN'DA YARIN ATEŞKES BEKLEDİKLERİNİ BELİRTEREK, "YEME İÇME VESAİRE NE İHTİYAÇLARI VARSA BİZ ONLARI ARKADAŞLARIMIZ, BÜYÜKELÇİLİĞİMİZ ORAYA BİLDİRSİNLER, FARKLI YÖNTEMLERLE GÖTÜRECEĞİZ AMA YARIN İNŞALLAH ATEŞKES DE OLACAK" DEDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sudan’da yarın ateşkes beklediklerini belirterek, "Yeme içme vesaire ne ihtiyaçları varsa biz onları arkadaşlarımız, büyükelçiliğimiz oraya bildirsinler, farklı yöntemlerle götüreceğiz ama yarın inşallah ateşkes de olacak. Yarın hava sahası açıldıktan sonra ,şu anda kapalı, hazırlıklarımızı yaptık. Dönmek isteyen vatandaşlarımızı getireceğiz" dedi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat’ta Seçim Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı konuşmada, Sudan’da ülkeyi yöneten generaller konseyindeki iki askerin anlaşmazlığa düşmesi sonucu başlayan çatışmalara değindi. İki tarafın da kardeşleri olduğunu söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "İşte Sudan’da problem var. Sudan’da iki taraf da bizim kardeşimiz. Neden biz burada taraf tutalım? Her iki tarafla da görüşüyoruz. Çatışmayı durdurmak için görüşüyoruz. Yine arkadaşlarımızla birlikte sahada hem şu anda Cumhurbaşkanı vekiliyle görüşüyoruz. Hem de hızlı destek grubunun komutanıyla görüşüyoruz. Savaşı durdurmak için. Biraz önce bir açıklama yaptılar. İnşallah bu sefer yarın tutulacak. Çünkü yarın arefe, ertesi gün bayram" diye konuştu.


Sudan’daki Türk vatandaşlarına da çağrıda bulunan Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti:


"Vatandaşlarımıza da buradan çağrımız var. Oradaki vatandaşlarımızı tek tek arıyoruz. Oldukları yerlerde şu ateşkes garanti altına alıncaya kadar kalsınlar. Yeme içme vesaire ne ihtiyaçları varsa biz onları arkadaşlarımız, büyükelçiliğimiz oraya bildirsinler, farklı yöntemlerle götüreceğiz ama yarın inşallah ateşkes de olacak. Yarın hava sahası açıldıktan sonra, şu anda kapalı, hazırlıklarımızı yaptık. Dönmek isteyen vatandaşlarımız getireceğiz. Sadece dönmek isteyen vatandaşlarımızı değil şu ana kadar Avrupa ülkeleri dahil birçok ülke, kendi vatandaşlarının tahliyesi için bizden yardım istedi."

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Spor Toto Süper Lig: Konyaspor: 1 - Adana Demirspor: 1 (İlk yarı)Önceki Haber

Spor Toto Süper Lig: Konyaspor: 1 - Adan...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, baba ocağında iftar verdi:Sonraki Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, baba ocağ...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar