19 Mayıs, 2024, Pazar
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

DEVA Partisi Lideri Babacan, Esnafları Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEVA Partisi Lideri Babacan, Esnafları Ziyaret Etti
Abone ol
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Bahçelievler ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ankara Bahçelievler ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Babacan, Bahçelievler Merkez Camii'nde kıldığı Cuma namazının ardından, bir gözlükçüye, bir eczaneye, bir taksi durağına ve bir kırtasiyeye giderek, esnaflarla sohbet etti.

Gözlükçüde bir vatandaştan ekonominin nasıl düzeltileceği konusunda tavsiye isteyen Babacan, "Bol bol tavsiyede bulunuyoruz. Ekonomi yönetiminde bazı eski arkadaşlarımız var, 'Şunu yapın, böyle yapmayın.

Şöyle yaparsanız iyi olur, böyle yaparsanız yanlış olur' diyoruz. Dün yine Meclis'te basın toplantısı yaptık, tavsiye verdik. Dedik ki 'Önce bir şu TÜİK'e dönün, enflasyonu düzgünce bir açıklasın.

Oradan başlayın. Merkez Bankası 'Enflasyonu indireceğim' diyor, hangi enflasyonu? Vatandaşın başka bir enflasyonu var. Piyasanın enflasyonu başka TÜİK'in başka.'" ifadelerini kullandı.

Eczaneye giren Babacan, bir vatandaşın "Ham madde sıkıntılı, dolar kuru üzerinden geliyor. Sağlık Bakanlığı zam yapmıyor. Bir yerde bir yanlış var biz keşfedemiyoruz ama yöneticiler biliyor.

Bütün sektörler böyle sadece eczacılık değil. İnşaat sektörü zamlardan şikayetci, konfeksiyon öyle, gıda öyle, biz böyleyiz.

İmalat yeterince yapılamıyor, satıcılar para kazanamıyor, vatandaş kazanamıyor. Böyle bir gidiyoruz, yani idare ediyoruz" sözlerine şu yanıtı verdi:

"Ülkenin millî gelirinin Euro kuru da aşağılarda kaldığı için sorun orası. Ekonomi yeterince büyümediği için, daraldığı için bu kez de milletin alım gücü sıkıntılı, devletin imkanları sınırlı.

Ekonomi yavaşlayınca maalesef A'dan Z'ye her yerde sıkıntı büyüyor."

Taksici esnafı ile çay içerek sohbet eden Babacan, "Suriyelilerin kalması-gitmesi durumu ne olacak?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Olayın başlarında Suriyelilerin can tehlikesi vardı.

Onlar orada ölüm tehlikesi ile karşı karşıyayken bize de 'Kal, orada öl' demek yakışmaz, o insani bir şey değil. Sonrası kötü yönetildi.

Artık vatandaşlık vermeye de başladılar ve neye göre verdikleri belli değil, kriterleri de yok. En son baktığımda 150 bin kadar verilmiş vatandaşlık vardı.

Şimdi Suriyeliler diyorlar ki, 'Biraz daha burada duralım, belki bize de vatandaşlık verirler.' Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kıymetlidir. Burada en büyük hata kuralsız vatandaşlık vermektir."

Bahçeli sokaklarında dolaşarak, ziyaretlere devam eden Babacan, "Bu sene hükûmette var mı bir kadro?" diye soran kadına "Biz şu anda hükûmette olmadığımız için bilmiyorum" cevabını verdi.

Kadın ise Babacan'a "Ama sizin söyledikleriniz genelde oluyor. Siz söylüyorsunuz, onlar uyguluyor" şeklinde konuştu.

Kırtasiyede bir esnaf ile sohbet eden Babacan, "Esnaf çok zor durumda. Ben emekliyim dolar kurundan maaşım o kadar erimiş durumda ki, emekli olduğum zamanla şimdiki doları düşününce yani şu anda benim 30 bine yakın maaş alıyor olmam lazımdı" sözleri üzerine

"Döviz kurundaki artış kadar vatandaşın maaşı artmadı. Maalesef bütün ülke fakirleşti" ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerinde yoğun ilgi gören Babacan, fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşları kırmayarak sık sık objektiflere poz verdi.
 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yüksel Yıldırım: Samsunspor ligde kalacaktırÖnceki Haber

Yüksel Yıldırım: Samsunspor ligde kalaca...

‘Üretimin Gücü Kadınların Gücü söyleşisi gerçekleştiSonraki Haber

‘Üretimin Gücü Kadınların Gücü söyleşisi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar