22 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.2188
EURO35.0154
ALTIN2507.6

Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, Kadın haklarına dikkat çekti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, Kadın haklarına dikkat çekti
Abone ol
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son günlerde kadınlar üzerinde siyaset yapılması ve kadın cinayetlerine dikkat çekerek, partisinin kadın hakları üzerindeki anlayışlarını açıkladı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son günlerde kadınlar üzerinde siyaset yapılması ve kadın cinayetlerine dikkat çekerek, partisinin kadın hakları üzerindeki anlayışlarını açıkladı.

Kadınların mutlu, özgür ve hak eşitliklerinin olmadığı toplumlarda kimsenin yüzünün gülemeyeceğine vurgu yapan, Babacan Partisinin kadın eylem planını açıkladı.

Deva Partili Lideri Ali Babacan’ın kadınlara yönelik partisinin eylem planını, Partisinin Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen tarafından aktarıldı.

Deva Partisi Lideri Babacan’ın kadın eylem planı ile ilgili açıklamalarındaki satır başları şöyle sıralandı:

Babacan, “Ülkemizin tüm demokrat kadınlarını hakkın, adaletin, özgürlüğün yanına davet ediyorum.  DEVA’da kadınlar üzerinden siyaset yapılmaz. Bizde siyaset kadınlar için yapılır. Eşitlikçi siyaset vardır.”dedi.

Seçimi kaybedeceğini anlayanların Türkiye’yi kadınlar üzerinde  kutuplaştırmaya çalıştıklarını dile getiren Babacan; “Soruyorum; başörtüsü ile ilgili düzenlemeler beş dönemden, 20 yıldan sonra şimdi mi aklınıza geliyor? Seçime 3-5 ay kala mı aklınıza geliyor? 28 Şubat’la mücadele edeceğim diye destek alanların yüzleri 20 yılın sonunda kadınların başörtüsünü, ‘siyasi pas almak’, ‘siyasi gol atmak’ konusu haline getirirken hiç mi kızarmıyor?”görüşlerine yer verdi.

Başörtüsü konusundaki açıklamalarında ise şu görüşlere yer verildi:

“Ülkemizde başörtüsü hakkı, muktedirlerin baskı aracına dönmüştü. Anayasada ve yasalarda hiçbir yasak olmamasına rağmen, hukuk tanımayanlar kadınlara zulmetmişti. Kadınlar en temel haklarından mahrum bırakılmışlardı. Niçin? Çünkü ülkemizde rejim tartışmaları hep kadın üzerinden yapıldı.

Başında örtü var’ dediler, okula almadılar. ‘Kadının yeri evidir’ dediler, işe almadılar. ‘Kadın çocuk bakar’ dediler, siyasete almadılar. Ama yeter, gerçekten yeter. Yarınların Türkiye’sinde böyle bir şey görmek istemiyoruz. Kadınların mutlu, özgür ve eşit olmadığı yerde kimsenin yüzü gülmez.”

İstanbul sözleşmesine yeniden dönüleceğini de vurgulayan Babacan:

“Kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönelim’ diyor. Döneceğiz. Hem de Cumhurbaşkanı yemin töreninden sonraki ilk imzalardan birisi sözleşmeye geri dönüş imzası olacak. Çok kızgınız, öfkeliyiz. Gereğini yapacağız. Ne zaman kadına şiddet söz konusu olsa ‘Kimlerdenmiş? Üzerinde ne varmış? Saat kaçmış? Neredeymiş?’. Sorular bu.

Ya sana ne kardeşim. Şiddet var burada, demek ki sen gereğini yapacaksın. Sapasağlam bir siyasi iradeyle kadınların yanında olacağız. Devlet şiddet uygulayana cesaret vermeyi bırakacak. Devlet şiddete uğrayan kadının yanında olacak.”dedi.

Kadınların, “Yokluktan çocuğumu okutamıyorum” cümlesini duymaya tahammüllerinin kalmadığını anımsatan Babacan, çocuklar için kreş ve okullar açılmasını, ihtiyacı olan ailelere eğitim masraflarının verileceğini, kız çocuklarının her alanda yükselmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını da vurgulayan babacan, dünya çapında bilim kadınları yetiştirmekten sözetti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tütüncü: “Antalya Bilim Merkezimiz gençlerin yanında”Önceki Haber

Başkan Tütüncü: “Antalya Bilim Merkezimi...

Bodrumda Zeynep Casalini hayranlarını coşturduSonraki Haber

Bodrumda Zeynep Casalini hayranlarını co...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar